Українці завоювали "золото" і "срібло" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту

Поділитися
Українці завоювали "золото" і "срібло" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту Говоров відзначився рекордом Європи © XSport.ua
Українські плавці завершили день з медалями і континентальним рекордом.

Україна завоювала п'яту золоту медаль на чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходить в Лондоні. "Золото" виграв лідер збірної з плавання Андрій Говоров.

Говоров здобув перемогу на дистанції 50 метрів батерфляєм (22,92), зумівши випередити угорця Ласло Чеха (23,31) і британця Бенджаміна Прауда (23,34), які замкнули трійку призерів. Варто відзначити, що не менш великим досягненням Говоров відзначився ще у півфіналі - українець подолав дистанцію за 22,73 секунди, встановивши новий європейський рекорд.

Другою медаллю дня стало "срібло" Дарьї Зевіної. Українка пройшла у фінал 200-метрівки на спині, де показала другий час (2:07,48), поступившись лише Катинці Хоссу з Угорщини (2:07,01). У трійку призерів увійшов хорват Матеа Самарджич (2:09,24).

Таким чином, в активі збірної України вже 17 медалей - 5 золотих, 9 срібних та 3 бронзові. Це другий результат після збірної Росії, яка має в своєму активі 18 нагород.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі