Україна націлилася на чемпіонат Європи з плавання

Поділитися
Україна націлилася на чемпіонат Європи з плавання Паоло Бареллі і Дмитро Качуровський обговорили можливість проведення в Україні ЧЄ з плавання © usf.org.ua
Поки не відомо, яке саме місто буде претендувати на проведення європейського форуму найкращих плавців. Однак в Україні мають намір поборотися за проведення даного турніру.

Україна може претендувати на проведення чемпіонату Європи з плавання в 2018 році. Про це президент Європейської федерації плавання (LEN) Паоло Бареллі заявив на прес-конференції у Дніпропетровську.

За його словами, дуже важливо, щоб ці змагання відбулися саме в Україні.

"Вчора ми обговорювали з президентом Федерації плавання України Дмитром Качуровським важливість і необхідність проведення чемпіонату Європи 2018 року у вашій країні, тому що Україна - вагома європейська держава. Тому я вважаю важливим провести європейські змагання у вашій країні", - сказав Бареллі.

За словами президента Федерації плавання України Дмитра Качуровського, проведення чемпіонату Європи в Україні в 2018 році - пріоритетне завдання для національної федерації.

"Зараз ми вивчаємо економічну доцільність проведення чемпіонату в Україні - аналізуємо витратну і дохідну складові цих змагань, а також соціальні поліпшення для розвитку українського плавання та країни", - сказав Качуровський на прес-конференції.

"Тому до травня наступного року ми будемо зважувати всі "за" і "проти", - резюмував український керівник.

Втім, поки не повідомляють, на проведення якого чемпіонату буде претендувати Україна - першості з водних видів спорту (проходить по парним рокам раз на два роки) або змагань у 25-метрових басейнах, які проводяться щорічно. Судячи з усього, мова йшла про перший варіант, адже в Україні немає великої кількості підготовлених комплексів з 25-метровими доріжками, які відповідали б високому рівню.

Нагадаємо, що нещодавно на чемпіонаті Європи у 25-метрових басейнах українці завоювали 4 медалі - дві золотих і дві бронзових. Тріумфаторами першості на короткій воді стали Андрій Говоров і Дарина Зевіна.

Читайте також:

Українець завоював бронзу ЧЄ з плавання, двічі побивши національний рекорд

Українські паралімпійці-плавці здобули абсолютну перемогу на чемпіонаті світу

Легендарний плавець Майкл Фелпс розпочав підготовку до п'ятої Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі