Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту

Відео
Поділитися
Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту Ярослава Магучіх © Getty Images
Минулий найкращий результат тримався 37 років.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту на етапі Діамантової ліги у Парижі.

Українка взяла висоту 2,10 метра з першої спроби. Цей результат став новим світовим рекордом. Ярослава перевершила досягнення болгарської олімпійської чемпіонки Стефки Костадінової, яка у 1987 році підкорила висоту 2,09 м.

Відео історичного стрибка Ярослави Магучіх

Магучіх стала четвертою за часи незалежності українською світовою рекордсменкою у легкій атлетиці після Сергія Бубки (стрибки з жердиною), Інеси Кравець (потрійний стрибок) та Наталії Добринської (п'ятиборство).

"Я відчуваю себе фантастично, тому що це був неймовірний стрибок, і мені вдалося це зробити з першої спроби. Це було справді неймовірно, тим більше, що я стрибнула на 2,07 тільки з другої спроби, і це вже був мій особистий рекорд.

Мій тренер сказав мені, що, можливо, варто зупинитися, оскільки наближаються Олімпійські ігри. Це важливіше, але я відчувала, що можу це зробити. Чесно кажучи, я хотіла спробувати встановити світовий рекорд – і я зробила це з першої спроби", – цитує Магучіх Tribuna.com.

Нагадаємо, 22-річна Ярослава Магучіх є бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо, чемпіонкою світу у приміщенні та на відкритому повітрі, чемпіонкою Європи, а також чемпіонкою Діамантової ліги.

Раніше повідомлялося про те, як українська легкоатлетка епічно виграла медаль чемпіонату Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі