Російську легкоатлетку дискваліфікували за допінг та позбавили медалі Олімпіади

Поділитися
Російську легкоатлетку дискваліфікували за допінг та позбавили медалі Олімпіади © РИА Новости
Чергова росіянка попалася на допінгу.

Російську легкоатлетку Катерину Гулієву (раніше Зав'ялова та Поістогова) дискваліфікували на чотири роки за допінг та позбавили срібної медалі Олімпіади-2012 у Лондоні.

Повідомляється, що дискваліфікація 33-річної Гулієвої триватиме з 28 березня 2024 року по 27 березня 2026 року з урахуванням дворічного терміну дискваліфікації, відбутого спортсменкою відповідно до рішення у справі CAS 2016/А/4486.

Зазначимо, що на Олімпіаді-2012 у забігу на 800 метрів Гулієва фінішувала третьою, а перше місце посіла її співвітчизниця Марія Фарносова, яку раніше теж дискваліфікували через допінг.

Варто зауважити, що у квітні 2021 року Гулієва отримала право виступати за збірну Туреччини, вийшовши заміж за турецького легкоатлета азербайджанського походження Раміля Гулієва.

Нагадаємо, у 2020-го році Спортивний арбітражний суд (CAS) підтримав рішення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) усунути Росію за маніпуляції в базі даних Московської антидопінгової лабораторії.

Росія протягом 18 місяців маніпулювала інформацією та видаляла допінг-проби, щоб приховати систематичне вживання допінгу спортсменами.

Раніше повідомлялося про те, що російського бійця UFC упіймали на допінгу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі