Україна повідомила МОК: російський учасник чемпіонату Європи з боротьби відвідував окуповані території

Поділитися
Україна повідомила МОК: російський учасник чемпіонату Європи з боротьби відвідував окуповані території Імам Ганішов © United World Wrestling
Також Імам Ганішов сфотографувався з російським військовим.

На чемпіонат Європи-2024 з боротьби у румунському Бухаресті під нейтральним прапором приїхав виступати російський борець Імам Ганішов.

При цьому Ганішов порушив дотримання критеріїв нейтральності. Як повідомляє Watchers, спортсмен відвідував окуповану Росією територію України. У соцмережах одного з російських окупантів також з'явилося фото в компанії борця.

Мінспорту, НОК України та Асоціація спортивної боротьби України надіслали листа президенту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасу Баху про цей факт.

"У нас є інформація та фото, що підтверджують, що ця людина знаходилася на тимчасово окупованій території України (Запорізька область), підтримує російських військових та війну Росії проти України.

Хочемо ще раз наголосити на твердій позиції України. Поки російські війська за підтримки уряду Білорусі продовжуватимуть здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським та білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі, у тому числі у нейтральному", – сказано у листі.

Варто зазначити, що Імам Ганішов минулого року став віцечемпіоном світу з вільної боротьби серед спортсменів до 23 років.

Раніше повідомлялося, що Міжнародна федерація кіберспорту призупинила членство Росії після звернення України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі