УЄФА визначив Крим частиною України і викликав обурення у окупантів

Відео
Поділитися
УЄФА визначив Крим частиною України і викликав обурення у окупантів На карті УЄФА Україна зображена з Кримом у складі
"Голова" окупаційного режиму Сергій Аксьонов розкритикував керівництво європейського футболу.

У Берліні на Олімпійському стадіоні пройшла презентація футбольного Євро-2024 - частиною цього заходу стала вистава ролика з логотипом турніру, який пройде в Німеччині.

На одному з кадрів показана карта Європи, на якій кожна країна замальована кольорами свого прапору. Україна відзначена жовтими і синіми смугами з Кримом у своєму складі.

"Голова" окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов був обурений повагою УЄФА до державних кордонів України, про що написав у Facebook:

"На жаль, спорт в черговий раз став інструментом політики, причому політики брехливою. УЄФА, замість того, щоб займатися своїми прямими обов'язками і завданнями, пов'язаними з розвитком футболу, йде на поводу у істерик України та антикримських сил, підриваючи тим самим свій власний авторитет".

Німеччина раніше вже проводила три великі міжнародні турніри (два чемпіонати світу і чемпіонат Європи). Для заявки на проведення Євро-2024 були обрані стадіони в 10 містах, а саме в Берліні, Мюнхені, Дортмунді, Гельзенкірхені, Штутгарті, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Кельні, Лейпцигу та Франкфурті-на-Майні.

Нагадаємо, Росія висловлювала невдоволення формою збірної України на Євро-2020 через карту з Кримом і слоганів "Слава Україні" та "Героям слава".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі