У США підтримали можливий допуск спортсменів із РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

Поділитися
У США підтримали можливий допуск спортсменів із РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі У США хочуть бачити спортсменів із РФ та Білорусі на Іграх-2024
Керівництво американського спорту вважає, що такий крок піде на користь олімпійському руху.

Президент Олімпійського та Паралімпійського комітету США (USOPC) Cюзанна Лайонс підтримала можливу участь спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це Лайонс заявила у коментарі The Wall Street Journal.

Голова USOPC вважає, що спортсмени мають отримати можливість виступити на Іграх у нейтральному статусі, попри військову агресію:

"Попри те, що в роті залишається досить неприємний присмак, такий крок важливий для олімпійського руху. Ми, як і раніше, підтримуємо український народ та українських спортсменів.

США підтримують пошук можливості для спортсменів, які тренувалися для цього все своє життя, повернутися та змагатися. Але ми категорично проти того, щоб вони виступали під прапорами своїх країн, коли їхні уряди перебувають під санкціями".

Нагадаємо, під час саміту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) у Лозанні було прийнято рішення залишити в силі всі санкції проти РФ і Білорусі, які включають рекомендацію щодо усунення спортсменів і заборону на проведення міжнародних турнірів на території країни-агресора та її партнера.

Раніше повідомлялося про те, що міністри спорту 36 країн закликали МОК усунути росіян та білорусів з посад у спортивних федераціях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі