У "Шахтарі" вважають, що для Прем'єр-ліги достатньо 12 команд

Доповнено
Поділитися
У "Шахтарі" вважають, що для Прем'єр-ліги достатньо 12 команд Протистояння "Динамо" і "Шахтаря" - ключове в українській першості
Команди можуть зіграти по 32 матчі за сезон, а протистояння лідерів глядачі будуть бачити значно частіше.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін впевнений, що для конкурентноздатності українського чемпіонату, а також його зростання необхідно скоротити кількість команд до 12.

На його погляд, для такого кількісного складу Прем'єр-ліги можна продумати відповідний формат змагань, який би тримав у напрузі вболівальників весь сезон.

"Завжди керуюся правилом, згідно з яким з будь-якої непростої ситуації бажано виходити, стаючи сильнішеим. Уроком минулого чемпіонату, по-моєму, має стати скорочення Прем'єр-ліги до 12 клубів", - заявив Палкін в інтерв'ю виданню "Спорт-Експрес в Україні".

"Турнір стане сильнішим і привабливішим, якщо 12 клубів по суті зіграють в чотири кола. Спочатку - у два кола кожен з кожним, потім - ще по два рази між собою в першій і другій шістках. В результаті отримаємо не 30, як досі, а 32 матчі за сезон, і при цьому провідні клуби "Шахтар", "Дніпро", "Металіст", "Динамо" стануть зустрічатися один з одним вдвічі частіше, ніж зазвичай", - зазначив Палкін.

Нагадаємо, що за результатами сезону-2013/14 Прем'єр-лігу покинула "Таврія" з Сімферополя, а також - ще до фінішу - київський "Арсенал", який припинив своє існування. З першої ліги чемпіонат еліти повинні поповнити донецький "Олімпік", а також "Олександрія". Однак судячи з розвитку ситуації, олександрійці відмовляться від підвищення у класі. Також невідома ситуація з кримськими представниками - "Севастополем" і "Таврією".

Палкін впевнений, що між вищим і першим дивізіоном має відбуватися обмін у вигляді двох команд, одна з яких виходить до Прем'єр-ліги безпосередньо, а друга - грає перехідні матчі з колективом, який фінішував на передостанньому місці. Також, на думку менеджера "гірників", в основі українського футболу повинен стояти масовий другий дивізіон.

Нагадаємо, що за результатами проведеного чемпіонату "Шахтар" вп'яте поспіль завоював чемпіонський титул. !zn

Читайте також:

Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі повинно залишитися 16 команд

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі