У Росії намагалися підмінити допінг-пробу української біатлоністки - Родченков

Поділитися
У Росії намагалися підмінити допінг-пробу української біатлоністки - Родченков Родченков відмовився підставити українку © championat.com
Російські чиновники хотіли замінити підставити біатлоністку Віту Семеренко.

Про спробу підміни допінг-проби української біатлоністки Віти Семеренко в інтерв'ю The New York Times повідомив колишній глава Московської антидопінгової лабораторії і інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорій Родченков.

За словами інформатора, незадовго до Олімпіади в Сочі до нього звернувся екс-заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних, який хотів підставити Семеренко, але отримав від Родченкова відмову. Тоді українка виступала на змаганнях у Москві.

"Я не міг так вчинити з невинної спортсменкою. За час роботи я міняв чимало позитивних допінг-проб на чисті, але не навпаки", - підкреслив Родченков.

Мотивом для такого кроку з боку російської влади був високий рівень підготовки українських біатлоністок, а дискваліфікація однієї з них допомогла б росіянкам претендувати на перемогу в естафеті Сочі-2014. Варто відзначити, що в підсумку Віта Семеренко стала чемпіонкою Олімпіади в естафеті, а росіянки зайняли друге місце, але в підсумку втратили його після повторної перевірки допінг-проб.

Нагадаємо, раніше були опубліковані записи про підміну допінг-проб росіян під час Олімпіади-2014.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі