У РФ анонсували санкції проти WADA за викриття російських спортсменів

Поділитися
У РФ анонсували санкції проти WADA за викриття російських спортсменів Росіяни не пробачили WADA допінговий скандал © XSport.ua
Росіяни планують якось покарати міжнародних спортивних функціонерів, які підтримали відсторонення збірної РФ від участі в Олімпіаді.

Верхня палата російського парламенту почала роботу над запровадженням санкцій проти функціонерів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), які викрили систематичне вживання заборонених препаратів російськими атлетами і підтримали відсторонення збірної РФ від участі в Олімпійських іграх.

"Ми повинні вивести на Божий світ людей, які за спиною Міжнародного олімпійського комітету, використовуючи WADA, підштовхували до усунення нашої збірної. Ми поставили завдання і на даний момент вирішуємо його на основі перевірених фактів", - заявив голова комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету і недопущення втручання у внутрішні справи Андрій Клімов у неділю, 14 січня, передають "Известия".

За словами сенатора, санкції будуть введені проти міжнародних спортивних функціонерів, які не залишили без уваги допінговий скандал, а також ще проти близько 10 людей, які вплинули на прийняття рішення про заборону збірної РФ брати участь в олімпіаді.

За даними видання, до санкційного списку можуть потрапити громадяни США і Британії.

Які саме обмеження на них буде накладено, Клімов не уточнив.

Нагадаємо, 5 грудня комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії і усунути російську збірну від участі в Олімпійських іграх.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Детальніше про відсторонення російської збірної від зимової Олімпіади-2018 читайте у статті Валерія Кравченка "Допінг для великодержавності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі