У МОК заявили, що на Олімпіаді-2024 спортсмени воюючих країн мирно житимуть під одним дахом

Поділитися
У МОК заявили, що на Олімпіаді-2024 спортсмени воюючих країн мирно житимуть під одним дахом © EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI
Російські окупанти були допущені до Ігор.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах звернувся до вболівальників напередодні Олімпійських ігор у Парижі.

"У той час, коли світ розривають стільки конфліктів та розбіжностей, людям усюди набридла ненависть, війни, агресія та фейкові новини. На цьому геополітичному тлі ми раді, що наші численні зусилля останніми роками дозволяють нам об'єднати спортсменів із територій усіх 206 національних олімпійських комітетів та олімпійську команду біженців МОК у мирному змаганні.

Це означає, що навіть якщо їхні країни перебувають у конфлікті або в стані війни, їх спортсмени змагатимуться, дотримуючись одних правил. Вони мирно житимуть разом під одним дахом в Олімпійському селі. Все готове: спортсмени готові, вся Франція готова, Олімпійський рух готовий", - наводить слова Баха прес-служба МОК.

Нагадаємо, МОК допустив представників Росії та Білорусі до відбору на Олімпіаду-2024 лише в індивідуальних видах спорту під нейтральним прапором.

Повідомлялося, що атлети, які публічно підтримали війну в Україні або пов'язані з силовими структурами, не зможуть набути нейтрального статусу.

Варто зазначити, що з політичних причин низка спортивних федерацій РФ повністю відмовилася від поїздки своїх атлетів до Парижа.

Літня Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі та інших містах Франції.

Раніше стало відомо про те, що НОК презентував форму збірної України на Олімпіаду-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі