У МОК відреагували на заклик Великої Британії чинити тиск на спонсорів для усунення росіян від Олімпіади

Поділитися
У МОК відреагували на заклик Великої Британії чинити тиск на спонсорів для усунення росіян від Олімпіади Окупантів можуть допустити до Олімпіади © BBC
Організація пояснила свою позицію.

Міжнародний олімпійський комітет відреагував на лист Уряду Великої Британії спонсорам Олімпійських ігор із закликом не допустити повернення росіян та білорусів до змагань.

"МОК отримав листа. Не урядам вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у міжнародних змаганнях. Це був би кінець світового спорту, яким ми знаємо його сьогодні. Ми дуже сподіваємося, що британський уряд поважатиме автономію спорту, яку він відзначав у багатьох рішеннях., заяви та резолюції ООН.

Відповідно до організації спорту у всьому світі та Олімпійської хартії, вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у міжнародних змаганнях, має бути винятковою відповідальністю спортивних організацій. Відповідно до цього, олімпійські спонсори не беруть участь у цьому процесі ухвалення рішень", - йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Міністр культури Люсі Фрейзер попросила британських виконавчих директорів світових партнерів МОК, зокрема Coca-Cola, Intel, Samsung та Visa, натиснути на МОК у зв'язку з низкою серйозних занепокоєнь щодо потенційного послаблення заборони.

Раніше повідомлялося про те, що в Литві ухвалили резолюцію про заборону участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі