Спортивні федерації України та НОК погодили звернення до МОК із закликом продовжити усунення росіян та білорусів

Поділитися
Спортивні федерації України та НОК погодили звернення до МОК із закликом продовжити усунення росіян та білорусів НОК надішле листа до МОК © НОК України
Підписи поставили усі федерації.

Українські федерації з олімпійських видів спорту та НОК України погодили текст звернення до Міжнародного олімпійського комітету щодо можливого повернення спортсменів з Росії та Білорусі у світовий спорт.

Про це повідомляє Tribuna.com.

У листі наголошується, що "запровадження санкцій проти порушників Олімпійського міжнародного спортивного порядку є справедливим обмеженням прав атлетів". Усунення може бути зняте лише після завершення війни Росії за підтримки Білорусі проти України.

"Спортсмени цих країн – яскравий приклад, як за умовчанням політика прилаштовується до вибіркових ситуацій: влада одночасно фінансує участь у змаганнях та витрати на військову зброю, а більшість членів олімпійських збірних мають окрім спортивних досягнень ще й військові звання.

Враховуючи вищесказане, ми дотримуємося позиції, доки триває російська збройна агресія, ми не бачимо можливості повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання.

Просимо підтримати нашу позицію та залишити в силі рекомендацію Виконкому Міжнародного олімпійського комітету від 28 лютого 2022 року щодо недопуску спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародних змагань до завершення збройної агресії в Україні".

Підписи під листом поставили представники усіх видів спорту.

Раніше повідомлялося про те, що Африка слідом за Азією дала росіянам зелене світло на виступ на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі