У Global Athlete закликали Міжнародний паралімпійський комітет не допустити росіян на Ігри-2024

Поділитися
У Global Athlete закликали Міжнародний паралімпійський комітет не допустити росіян на Ігри-2024 © Paris 24
Організація наголосила, що нейтральний статус не є вирішенням проблеми.

Об'єднання Global Athlete закликало Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) заборонити росіянам та білорусам виступати на Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Заяву опубліковано на офіційному сайті міжнародного руху спортсменів.

"Ми повторюємо та посилюємо голоси тисяч спортсменів та 26 урядів, закликаючи усунути Росію та Білорусь від Паралімпіади-2024. Майже 20 місяців РФ веде агресивну війну в Україні за підтримки Білорусі. Насильство не припинилося і не зменшилося. МПК як світовий лідер спорту несе постійну відповідальність за дотримання усунення представників двох країн.

На Паралімпійських іграх немає такого поняття, як "нейтральна команда" або "нейтральний спортсмен". Національність є центральним елементом Ігор: успіх спортсменів тісно пов'язаний з їхньою рідною країною, наявність прапора та гімну не має значення. У випадку з Росією спортсмени представляють та потенційно підтримують режим Путіна.

Спільно зі спортсменами з усього світу ми закликаємо МПК відкинути тиск з боку Росії, Білорусі та Міжнародного олімпійського комітету з метою створити умови для участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях. Ми закликаємо МПК залишити чинною повну заборону Росії та Білорусі на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі", – сказано в заяві.

Слід зазначити, що члени МПК обговорять питання участі РФ та Білорусі на Паралімпіаді-2024 під час Генеральної асамблеї у Бахрейні 28-29 вересня.

Раніше повідомлялося про те, що УЄФА повернув на міжнародні турніри молодіжні команди з Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі