У фіналі чемпіонату світу-2022 з футболу було встановлено серію рекордів

Поділитися
У фіналі чемпіонату світу-2022 з футболу було встановлено серію рекордів Аргентина здобула титул © Selección Argentina / Twitter
Турнір вийшов найрезультативнішим в історії.

У Катарі відбувся фінал чемпіонату світу-2022 з футболу, у якому було оформлено серію рекордів.

У вирішальному поєдинку збірна Аргентини обіграла Францію у серії пенальті з рахунком 4:2 після того, як у ігровий час було зафіксовано нічию 3:3.

Загалом на турнірі було забито 172 голи, що є рекордом в історії чемпіонатів світу. На другому місці за цим показником залишаються ЧС-1998 у Франції та ЧС-2014 у Бразилії – 171 гол.

На 36-й хвилині фіналу історичний гол забив Анхель Ді Марія. Аргентинець став першим футболістом, який відзначався забитими м'ячами у фіналах чемпіонату світу, чемпіонату континенту (Кубок Америки) та Олімпійських ігор.

Мессі завоював свій дебютний Кубок світу та 42-й трофей у кар'єрі. Нападник завершив ЧС на другому місці бомбардирських перегонів, записавши собі в актив сім забитих м'ячів. Його випередив француз Кіліан Мбаппе (8).

Легендарний аргентинець став першим гравцем, який забив понад п'ять голів на одному чемпіонаті світу у віці щонайменше 35 років. Футболіст ПСЖ став першим гравцем, який забивав голи на всіх стадіях одного Мундіалю. Лео також обійшов німця Лотара Маттеуса та став рекордсменом за кількістю матчів на ЧС – 26.

Також не залишився без рекордів і лідер збірної Франції Кіліан Мбаппе. Нападник став другим в історії автором хет-трику у фіналі ЧС після англійця Джеффрі Херста та фіналу ЧС-1966 проти Західної Німеччини (4:2).

При цьому 23-річний Мбаппе став наймолодшим автором десяти голів на чемпіонатах світу в історії. Також Кіліан оформив найшвидший дубль в історії фіналів ЧС – лише за 97 секунд.

ЧС-2022 з футболу: результати всіх матчів турніру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі