Збірна Аргентини у видовищному фіналі перемогла Францію та виграла чемпіонат світу з футболу

Відео
Поділитися
Збірна Аргентини у видовищному фіналі перемогла Францію та виграла чемпіонат світу з футболу Аргентина відібрала титул у Франції © Selección Argentina / Twitter
Команди провели яскравий матч.

У Катарі на стадіоні "Лусаїл Айконік" відбувся фінальний матч чемпіонату світу-2022 з футболу, в якому зустрічалися збірні Аргентини та Франції.

Аргентинці змогли перемогти чинних чемпіонів світу з рахунком 4:2 у серії пенальті після нічиї 3:3 у ігровий час.

Французи відверто провалили перший тайм, який пройшов під диктовку Аргентини. На 23-й хвилині Ді Марія отримав по ногах від Дембеле, за що арбітр призначив пенальті. 11-метровий упевнено реалізував Мессі.

На 36-й хвилині Аргентина подвоїла перевагу в рахунку: Мак Аллістер отримав пас на хід і віддав пас у штрафний майданчик на Ді Марію, який у дотик переграв воротаря Льоріса.

Головний тренер французів Дідьє Дешам замінив Дембеле та Жиру на Муані та Тюрама, але картинка гри у другому таймі тривалий час не змінювалася.

Все змінилося на 80-й хвилині, коли французи заробили пенальті за фол Отаменді на Муані. Мбаппе переграв воротаря з точки і практично відразу ударом у падінні з лівого флангу штрафного відправив м'яч у сітку після закидання від Тюрама.

Аргентинці були шоковані таким перебігом подій, але перед фінальним свистком у Мессі був шанс завершити справу без овертайму, проте Льоріс впорався з ударом капітана збірної Аргентини.

Ще два голи команди забили у другому екстратаймі. На 109-й хвилині Мессі віддав пас під удар Лаутаро Мартінесу, який не переграв воротаря, але Лео добив м'яч у ворота. Проте французи не здалися та заробили другий пенальті. Удар Мбаппе рукою блокував Монтіель, а сам Кіліан успішно виконав 11-метровий.

Все вирішилося у серії пенальті, де успіх був на боці Аргентини – 4:2.

Аргентина – Франція – 3:3 (серія пенальті – 4:2)

Голи: Мессі, 23 (з пенальті), 109, Ді Марія, 36 – Мбаппе, 80 (з пенальті), 82, 118 (з пенальті)

Аргентина: Е. Мартінес, Моліна (Монтіель, 91), Ромеро, Отаменді, Тальяфіко (Дібалу, 120+1) — Ді Марія (Акунья, 64), Де Пауль (Паредес, 102), Фернандес, Мак Аллістер, Мессі, Альварес (Лаутаро Мартінес, 103)

Франція: Льоріс, Кунде (Дісасі, 120+1), Варан (Конате, 113), Упамекано, Т. Ернандес (Коман, 72), Грізманн (Камавінга, 71), Чуамені, Рабйо, Дембеле (Муані, 41), Жиру (Тюрам, 41), Мбаппе

Попередження: Фернандес, Акунья, Паредес, Монтіель, Е. Мартінес  – Рабйо, Тюрам, Жиру (за межами поля)

Відеоогляд матчу

Аргентина виграла свій третій Мундіаль в історії після перемог на ЧС 1978 та 1986 років. Для капітана команди Ліонеля Мессі це перша перемога на турнірі. При цьому форвард ПСЖ завершує свою кар'єру у національній команді.

Збірна Франції була чинним чемпіоном світу після перемоги на ЧС-2018. Також європейська команда здобувала золото домашнього турніру у 1998-му році.

Раніше повідомлялося про те, що футболіст збірної Марокко накричав на президента ФІФА після матчу за бронзу ЧС-2022.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі