У ФІФА планують заробити на чемпіонаті світу у Бразилії 4,5 мільярда

Поділитися
У ФІФА планують заробити на чемпіонаті світу у Бразилії 4,5 мільярда © coha.org
Бразильський мундіаль стартує за тиждень, а вже сьогодні, на думку керівників ФІФА, навколо нього панує атмфосфера свята.

У Міжнародній федерації футбольних асоціацій (ФІФА) оцінили можливі доходи від проведення чемпіонату світу у Бразилії на рівні 4,5 мільярда доларів.

Про це повідомив генеральний секретар організації Жером Вальке.

"У нас все готове до старту турніру 12 червня. Збірні отримали найкращі бази для підготовки. Перші тижні змагань найскладніші, але ми не сумніваємося, що не буде ніяких проблем. У нас все під контролем", - запевнив Вальке.

Його бос, президент ФІФА Зеппа Блаттера, відзначив свою впевненість у тому, що протягом всього турніру - з 12 червня по 13 липня - у вболівальників буде чудовий настрій.

"Ми у ФІФА впевнені, що майбутній чемпіонат світу буде справжнім святом, і ніщо цьому не завадить. Не сумніваюся, що після старту турніру у всіх уболівальників буде чудовий настрій", - припустив Блаттер.

Нагадаємо, підготовка до мундіалю супроводжувалася постійними протестами у Бразилії. Поліція застосувала гранати зі сльозогінним газом для розгону демонстрації, в якій взяли участь дві з половиною тисячі противників проведення турніру. Демонстрації страйкуючих вчителів відбулися у Сан-Паулу, а в Ріо-де-Жанейро на вулицю вийшли водії автобусів і кондуктори, які оголосили 24-годинний страйк.

Профспілка працівників метрополітену Сан-Паулу оголосила про початок безстрокового страйку. Вони вимагають підвищення заробітної плати і поліпшення соціального пакету. З тих же причин страйк влаштували і працівники цивільної поліції відразу у 14 штатах, у шести з яких пройдуть матчі чемпіонату світу.

Втім, судячи з усього, ближче до початку мундіалю хвиля протестів вщухне і 12 червня збірні Бразилії та Хорватії спокійно вийдуть на поле стадіону "Арена Корінтіанс", щоб дати старт 20-му чемпіонату світу. !zn

Читайте також:

Пеле назвав чемпіонат світу-2014 ганьбою для Бразилії

Збірна України випередила Францію у рейтингу ФІФА

Чемпіонат світу у Бразилії відкриє паралізована дитина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі