"Це мене вбило": Харлан прокоментувала свою дискваліфікацію на чемпіонаті світу

Поділитися
Ольга Харлан © НФФУ
Спортсменка подякувала всім за підтримку.

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан прокоментувала свою дискваліфікацію на чемпіонаті світу в Мілані через відмову потиснути руку суперниці з Росії.

Фехтувальник опублікувала звернення на своїй сторінці в Instagram:

"Сьогодні був дуже важкий і дуже важливий день. Те, що сьогодні сталося, це народжує дуже багато питань, але водночас і дуже багато відповідей. Ми зрозуміли, що країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім'ї, також тероризує спорт.

Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці, і я діяла своїм серцем. Тому коли почула про те, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати, дати мені чорну картку – звичайно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю", – зізналася Ольга.

При цьому спортсменка була зворушена підтримкою співвітчизників:

"Потім я почала оживати, бо ви, ваші повідомлення, ваші сторіси, ваша підтримка, підтримка кожного, а особливо підтримка від наших бійців, які нас захищають. Коли чую це, що я їх мотивую чи цей вчинок мотивував їх, це неможливо передати. Дякую кожному з вас.

Дякую кожному бійцю, який нас захищає. Знаєте, ніколи нікого не можна змусити до миру, особливо українців. Ніколи. Жодним рукостисканням. Ніколи. Тому так буде завжди".

Нагадаємо, Ольга Харлан здобула перемогу на старті чемпіонату світу над росіянкою Анною Смірновою з рахунком 15:7. Після поєдинку представниця РФ хотіла підійти, але Ольга виставила вперед шаблю та відмовилася від рукостискання.

Смірнова подала протест через "відсутність поваги" і понад 50 хвилин залишалася на доріжці. Судді спочатку відмовилися карати Харлан, проте пізніше стало відомо про дискваліфікацію українки на наступний матч проти Йоани Ілієвої з Болгарії, яка автоматично вийшла до наступної стадії турніру.

Раніше на ситуацію з дискваліфікацією Харлан відреагував Міжнародний олімпійський комітет.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі