МОК відреагував на дискваліфікацію Харлан закликом до "делікатності у таких ситуаціях"

Поділитися
МОК відреагував на дискваліфікацію Харлан закликом до © МОК
Комітет зазначив, що залишається солідарним із українськими спортсменами.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відреагував на рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) дискваліфікувати українську фехтувальницю Ольгу Харлан за відмову потиснути руку суперниці з Росії.

"Рішення дозволити українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях (з "нейтральними" росіянами та білорусами – прим.) дозволить їм пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

Ми раді, що їм буде надана така можливість. При цьому усвідомлюємо, які важкі внутрішні конфлікти можуть виникнути, враховуючи агресію проти їхньої країни.

Тому ми закликаємо міжнародні федерації з необхідним ступенем делікатності ставитись до ситуацій, пов'язаних з українськими та окремими нейтральними спортсменами. Ми, як і раніше, повністю солідарні з українськими спортсменами та олімпійською спільнотою України", – цитує заяву МОК AFP.

Нагадаємо, Ольга Харлан здобула перемогу на старті чемпіонату світу над росіянкою Анною Смірновою з рахунком 15:7. Після поєдинку представниця РФ хотіла підійти, але Ольга виставила вперед шаблю та відмовилася від рукостискання.

Смірнова подала протест через "відсутність поваги" і понад 50 хвилин залишалася на доріжці. Судді спочатку відмовилися карати Харлан, проте пізніше стало відомо про дискваліфікацію українки на наступний матч проти Йоани Ілієвої з Болгарії, яка автоматично вийшла до наступної стадії турніру.

Раніше повідомлялося, що Україна подасть апеляцію на дискваліфікацію Харлан.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі