Україна попереджала FIE про відмову Харлан та інших спортсменів тиснути руку росіянам – Гутцайт

Поділитися
Україна попереджала FIE про відмову Харлан та інших спортсменів тиснути руку росіянам – Гутцайт Вадим Гутцайт © Isport
Міністр упевнений, що росіянка спеціально створила провокативну ситуацію після двобою з Ольгою Харлан.

Міністр молоді та спорту України та президент НОК Вадим Гутцайт зазначив, що Міжнародна федерація фехтування (FIE) заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути на руку "нейтральним" росіянам і білорусам.

Однак це не вплинуло на рішення комітету організаторів чемпіонату світу, які вирішили дискваліфікувати Ольгу Харлан.

"Вчора у мене була розмова з Міжнародною федерацією фехтування. І я там підкреслив, що наші спортсмени не тиснуть руку атлетам під нейтральним прапором з Росії. Учора також була зустріч Федерації фехтування України, її президента та головного тренера, з членами FIE. Вони підкреслили, що наші спортсмени не тиснуть руку, вони нададуть "салют", привітають і підуть з доріжки.

Те, що ми бачили, – це провокація спортсменки під нейтральним прапором. Ми бачили, що вона робила провокацію проти Ольги Харлан. Вона підійшла, здійснила провокацію, довгий час тримала руку, чекала. Є випадки у фехтуванні, коли зустрічаються спортсмени з Ізраїлю та арабського світу: вони не тиснуть руку, ударяють по клинку та розходяться.

Ми побачили, що вона спровокувала Ольгу, організаційний комітет. І, на жаль, комітет, знаючи, що це відбуватиметься, бо їх попередили, дискваліфікував Ольгу", – цитує Гутцайта "Суспільне Спорт".

Нагадаємо, Ольга Харлан здобула перемогу на старті чемпіонату світу в Мілані над росіянкою Анною Смірновою з рахунком 15:7. Після поєдинку представниця РФ хотіла підійти, але Ольга виставила вперед шаблю та відмовилася від рукостискання.

Смірнова подала протест через "відсутність поваги" і понад 50 хвилин залишалася на доріжці. Судді спочатку відмовилися карати Харлан, проте пізніше стало відомо про дискваліфікацію українки на наступний матч проти Йоани Ілієвої з Болгарії, яка автоматично вийшла до наступної стадії турніру.

Раніше повідомлялося про те, що Україна подасть апеляцію на дискваліфікацію Харлан.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі