Три російські спортсменки, які підтримали вторгнення в Україну, виступлять на Олімпіаді-2024 — Politico

Поділитися
Три російські спортсменки, які підтримали вторгнення в Україну, виступлять на Олімпіаді-2024 — Politico Олена Весніна © EPA-EFE/MAST IRHAM
Випадки пов'язані з активністю у соцмережах.

Три представниці команди нейтральних атлетів з РФ, які виступатимуть на літній Олімпіаді-2024 у Парижі, підтримали військову агресію Кремля проти України.

Про це повідомляє Politico.

Тенісистки Олена Весніна та Діана Шнайдер, а також велосипедистка Олена Іванченко набули нейтрального статусу від Міжнародного олімпійського комітету (МОК), але при цьому навряд чи відповідають критеріям допуску. Росіянки лайкали чи ділилися у соцмережах контентом, пов'язаним із пропагандою повномасштабного вторгнення в Україну.

Також Україна вимагала усунення стрибунки на батуті Анжели Бладцевої через відеоролики, в яких вона виступає із символікою, пов'язаною з військовою агресією РФ. Вона також отримала допуск на Ігри.

Крім того, за даними російських пропагандистів, відвідати Ігри планує президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев, який активно підтримував мобілізацію спортсменів на війну.

"У нас багато спортсменів, які зараз перебувають на передовій чи Національній гвардії. Дехто навіть загинув", – сказав головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва.

Розслідування, проведене голландською організацією Global Rights Compliance, показало, що 33 із 57 російських та білоруських спортсменів, які отримали запрошення до Парижа, насправді підтримали війну в Україні.

При цьому у Францію на Ігри в підсумку прибули 15 атлетів з РФ та 16 представників Білорусі. МОК після перевірки вирішив, що вони відповідають критеріям допуску та не пов'язані з пропагандою війни.

На фронті загинуло вже не менше 487 українських спортсменів та тренерів, а багато людей отримали серйозні поранення. Росія зруйнувала понад 500 спортивних споруд для підготовки атлетів.

Раніше повідомлялося про те, що Південну Корею переплутали з КНДР на церемонії відкриття Олімпіади-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі