"Дайте миру шанс": президент МОК Бах зустрівся зі спортсменами з воюючих країн в Олімпійському селі

Поділитися
Олег Верняєв та Томас Бах © МОК
На зустрічі керівник організації відкрив мурал "Олімпійське перемир'я".

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах відвідав Олімпійське село у передмісті Парижа та закликав політичних керівників світу задуматися про мир.

Про це повідомив офіційний сайт МОК.

Атлети з 206 країн, а також команда біженців та нейтральні представники РФ та Білорусі провели зустріч з Бахом та отримали шарфи з написом "Дайте миру шанс". У рамках заходу було відкрито стінопис "Олімпійське перемир'я".

Функціонер зробив окремі фото з низкою спортсменів з Ізраїлю, Палестини та Афганістану, а також з українським олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим та нейтральним представником РФ Євгеном Сомовим.

"Коли наш засновник П'єр де Кубертен відродив Олімпійські ігри 130 років тому – прямо тут, у Парижі – він бачив у них спосіб сприяти миру між усіма країнами та народами світу. Він був справжнім послом миру. Сьогодні ви – олімпійські спортсмени – ви посли миру нашого часу.

Ви, олімпійські спортсмени, покажете нам, яким би був наш світ, якби ми всі жили в одному олімпійському дусі мирного співіснування. Ви люто змагатиметеся один з одним. Водночас ви мирно живете разом під одним дахом тут, в Олімпійському селі. Ви поважаєте одні й самі правила і, що найважливіше, ви поважаєте одне одного. Таким чином ви робите гучне послання про мир з Парижа.

Будь ласка, поділіться цим закликом до миру з усіма вболівальниками, сім'єю та друзями. Таким чином, наші голоси стануть єдиним цілим. Цей єдиний голос рознесеться у всьому світі. Нехай цей заклик надихне всіх політичних лідерів планети на дії заради миру", – сказав Бах.

Церемонія відкриття Олімпіади-2024 відбудеться 26 липня.

Олімпіада-2024: все, що потрібно знати про головну спортивну подію чотириріччя.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі