Тенісист Олександр Долгополов уперше в кар'єрі переграв тенісного короля Надаля

Поділитися
Тенісист Олександр Долгополов уперше в кар'єрі переграв тенісного короля Надаля © iSport.ua
Український тенісист завдяки чудовій перемозі над першою ракеткою світу вийшов до 1/4 фіналу великого турніру в американському Індіан-Уеллсі.

Українець Олександр Долгополов здобув перемогу над першою ракеткою світу іспанцем Рафаелем Надалем в трьох сетах матчу на турнірі серії Мастерс- 6:3, 3:6, 7:6 (5).

У чвертьфіналі змагань в американському Індіан-Уеллсі 26-річний киянин зустрінеться з італійцем Фабіо Фоньїні, який займає 14-те місце у світовому рейтингу АТР.

Для Долгополова, як, втім, і для більшості тенісистів, статистика зустрічей з Рафаелем Надалем виглядає однозначно: жодної перемоги у п'яти поєдинках. Причому буквально кілька тижнів тому саме іспанець позбавив українця заповітної мрії виграти перший у кар'єрі турнір АТР, обігравши його у фіналі 6:3, 7:6 (3). І ось вже у третьому раунді великого Мастерса у Каліфорнії жереб знову звів цих абсолютно різних за стилем і, звичайно, за рівнем тенісистів.

Проте українець зумів не лише нав'язати іспанцеві свій теніс, але і у вирішальні моменти продемонстрував свої найкращі якості, і залишив Надаля ні з чим. Особливо показовим виявився третій сет, коли Долгополов програвав 2:4, але не тільки зрівняв рахунок, узявши подачу суперника, але і довів справу до тай-брейку. У нервовій та напруженій ситуації, при тиску трибун, Долгополов вистояв і переміг.

"Я щасливий, що зумів дати привід українському народу порадіти своїй грі і підсумковій перемозі. Чудово, що в цей нелегкий час вони можуть відволіктися на якісь позитивні моменти", - зазначив Долгополов в інтерв'ю New York Times.

Зазначимо, що інший українець Сергій Стаховський припинив виступи в Індіан-Уеллсі кілька днів тому, поступившись у другому колі Гаелю Монфісу з Франції 4:6, 5:7. Також вилетіла з турніру Еліна Світоліна - у другому раунді вона поступилася у напруженій боротьбі досвідченій та титулованій Ані Іванович із Сербії. !zn

Читайте також:

Провідні тенісисти світу звернулися до українців зі словами підтримки (відео)

Сергій Стаховський приніс перемогу України у матчі Кубка Девіса

Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі