Сергій Стаховський приніс перемогу Україні у матчі Кубка Девіса

Поділитися
Сергій Стаховський приніс перемогу Україні у матчі Кубка Девіса © frontzmin.ua
Українська збірна з тенісу вийшла в наступний раунд розіграшу Кубка Девіса у Першій групі Євро-Африканської зони. Наступним суперником українців стане Швеція.

Сергій Стаховський здолав у чотирьох партіях четвертого поєдинку Кубка Девіса проти збірної Румунії її лідера Віктора Ханеску 3:6, 6:3, 6:2, 6:3, додавши вирішальне очко в скарбничку України.

Українці виграли матч 3:1 і вийшли в наступний раунд розіграшу турніру і тепер зустрінуться зі збірною Швеції. Матч відбудеться 2-4 квітня на кортах суперника.

Нагадаємо, що в п'ятницю Сергій Стаховський та Ілля Марченко здобули перемоги над відповідно Адріаном Унгуром і Віктором Ханеску, назавтра румуни відіграли очко в парній зустрічі, обігравши український дует Сергій Бубка/Денис Молчанов, а в четвертій грі провідний гравець України поставив переможну крапку. П'ятий матч протистояння вже ніяк не вплине на остаточний результат.

Сергій Стаховський, участь в поєдинку якого ще тиждень тому було під питанням, зумів-таки допомогти своїй команді в нелегкий час, коли відмовився від ігор за збірну перша номер національного рейтингу Олександр Долгополов. А участь Стаховського в матчах Кубка Девіса означає багато чого, адже за майже 6 років виступів у збірній він заслужив репутацію не тільки майстерного гравця, але і справжнього лідера колективу.

Провівши на відмінному рівні перший матч і зробивши хороший заділ для подальших матчів, він завдав вирішального удару по стану суперника. У першому сеті зустрічі з Віктором Ханеску українець помітно нервував, а румунів, здавалося, знайшов свою гру після невдалої зустрічі з Іллею Марченком в п'ятницю. Однак програш 3:6 анітрохи не збентежив Стаха, який надалі налагодив і другу подачу, і виходи до сітки і просто став більш стабільний.

Спочатку він швидко повернув рівновагу в матч, а потім виграв дві партії поспіль і весь матч. Причому переможне очко він заробив на подачі суперника.

Зазначимо, що подальші перспективи українців та отримання шансу поборотися за вихід в еліту світового тенісу будуть залежати від участі того ж Олександра Долгополова, а також від форми інших тенісистів - тих же Сергія Бубки та Іллі Марченко. Також багато вирішить і вибір покриття для матчу.

В іншому ж українці можуть отримати тільки супутні моменти: з розіграшу на першій стадії вилетіли головні претенденти на вихід в еліту (точніше, повернення) росіяни, які програли Польщі. Втім, і та ж Польща, Швеція, яку українці обігравали в минулому сезоні, і навіть Словаччина можуть бути серйозними опонентами для України. !zn

Читайте також:

Australian Open завершився крахом ще одного фаворита - у фіналі переможений Надаль

Тенісистка Еліна Світоліна встановила черговий рекорд у рейтингу WTA

Новак Джокович і Серена Вільямс вдруге поспіль названо тенісистами року

Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі