Судді втрачають контроль над грою у матчах чемпіонату Прем'єр-ліги, - Безсонов

Поділитися
Судді втрачають контроль над грою у матчах чемпіонату Прем'єр-ліги, - Безсонов Щойно Клейтон Шав'єр забив гол з пенальті, який був призначений помилково
Найбільшу кількість суддівських помилок глядачі побачили у центральному поєдинку другого туру чемпіонату України між "Металістом" і "Динамо".

Українські арбітри, яким довіряють обслуговувати матчі елітного дивізіону українського футболу, найчастіше не відповідають рівню змагань.

Таку думку після другого туру чемпіонату Прем'єр-ліги висловив колишній захисник "Динамо" і збірної СРСР, екс-тренер кількох українських топ-клубів Володимир Безсонов.

На його погляд, суддям слід серйозно поміркувати про підвищення рівня особистої майстерності.

"Кричущі помилки арбітрів, схоже, і в новому сезоні стануть перешкодою для чесного й відкритого футболу", - написав Безсонов у своїй колонці в газеті "Спорт-Експрес в Україні".

"Більшість арбітрів просто втрачають контроль над грою і не володіють ситуацією. Навіщо потрібен головний суддя, якщо замість того, щоб самостійно приймати рішення, він постійно бігає консультуватися до помічників? Це свідчить, насамперед, про низький рівень кваліфікації. Вважаю, що в матчах елітного дивізіону такого бути не має. Арбітрам потрібно дбати про підвищення професіоналізму - від цього, у свою чергу, виграє весь український футбол", - стверджує фахівець.

Безсонов пропонує розібрати матч між "Металістом" і "Динамо", в якому незважаючи на його важливість у плані турнірної боротьби, суддя Анатолій Жабченко допустив кілька неточностей.

"На мій погляд, 11-метрові, зароблені Андрієм Ярмоленком і Марсіу Азеведу, призначати було не слід. Мені здається, що прийняте рішення було не більш ніж особистою ініціативою Анатолія Жабченка - якщо порушення у цих епізодах і мали місце, вони явно не тягнули на те, щоб карати ударом з "точки", - вважає Безсонов.

Нагадаємо, що поєдинок завершився перемогою киян 2:1, при цьому другий гол динамівці забили з 11-метрового штрафного удару в кінцівці першого тайму, а вже після перерви Жабченко ніби "повернув "борг" харків'янам і Клейтон Шав'єр скоротив відставання в рахунку. Слід зазначити і те, що на кінець зустрічі Жабченко вилучив динамівця Сергія Рибалку за другу жовту картку.

Додамо, що і більшість експертів з суддівства висловили думку, що обидва епізоди не тягнули на призначення пенальті.

Нагадаємо, що 2-й тур завершився матчем "Іллічівець"-"Чорноморець", в якому було зафіксовано результативну нічию 3:3. При цьому суддя Сергій Бойко практично не приймав суперечні рішення. !zn

Читайте також:

Українські арбітри отримали призначення на матчі Ліги Чемпіонів

Одіозний суддя Вакс не зумів зупинити "Дніпро" в Ужгороді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі