Суд усунув президента УАФ Павелка, рішення набуде чинності у разі відхилення апеляції

Поділитися
Суд усунув президента УАФ Павелка, рішення набуде чинності у разі відхилення апеляції Павелко є фігурантом справи про корупцію © УАФ
Функціонер продовжить керувати організацією.

Печерський суд розглянув клопотання прокурора та ухвалив рішення усунути президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка з посади на один місяць, але функціонер продовжить виконувати свої обов'язки.

УАФ повідомила про те, що на це рішення подано апеляцію. Усунення набуде чинності лише в тому випадку, якщо вона буде відхилена.

"Андрій Павелко продовжує виконувати обов'язки президента УАФ до набрання відповідного рішення суду законною силою. Саме такий порядок виконання рішення встановив суддя Печерського суду за підсумками розгляду клопотання прокурора.

Таким чином, до закінчення апеляційного розгляду такої справи Андрій Павелко уповноважений виконувати свої обов’язки на посаді президента УАФ.

Оскарження ж сьогоднішньої ухвали Печерського суду вже направлено до апеляційної судової інстанції. Також розпочато роботу з підготовки позовних заяв до Європейського суду з прав людини.

Зазначене рішення Печерського суду не матиме жодних правових наслідків для діяльності Української асоціації футболу, а тому очевидно, що спрямоване воно виключно на дискредитацію керівництва асоціації та українського футболу загалом, зокрема й в очах міжнародної футбольної спільноти напередодні виборів членів Виконкому УЄФА.

Це рішення абсолютно необґрунтоване та грубо суперечить Статутам УЄФА та ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій”, – сказано у заяві УАФ.

Аналогічне рішення прийняте щодо генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького. По ньому також подана апеляція.

Нагадаємо, чинний президент УАФ Андрій Павелко та генсек організації Юрій Запісоцький є фігурантами справи про корупцію. Обох засудили до двох місяців тюремного ув'язнення, після чого за них було внесено дві застави на суму майже 20 мільйонів гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі