Стаховський потрапив у скандал через свої "гомофобські" висловлювання

Поділитися
Стаховський потрапив у скандал через свої "гомофобські" висловлювання Стаховського назвали "гомофобом" і "жінконенависником" © facebook.com/Open13
ATP і WTA проведуть розслідування щодо слів українського тенісиста.

Сергій Стаховський опинився у центрі скандалу через висловлювання про сексуальні меншини. Керівники ATP і WTA визнали слова українця образливими, розкритикували його за гомофобію і пообіцяли провести внутрішнє розслідування.

На тему одностатевих відносин Стаховський висловився в інтерв'ю українському сайту XSport.ua, заявивши, що в топ-100 ATP геїв немає, а ось у WTA - кожна друга є представницею нетрадиційних відносин: "У АТР – нормальна атмосфера. Якби щось було, всі б про це знали, тому що надто закрите коло спілкування. Раніше часто говорили різне і про Гаске, і про Надаля. Навіть про Федерера. Я не дам руку на відсіч за весь Тур і за новачків, які тільки в нього заходять, але в кістяку топ-100 геїв точно немає. Навратілова вважає інакше? Ось нехай вона в жіночій роздягальні так вважає. Вона взагалі поняття не має, що таке чоловічий теніс. І відношення до нього не має. В WTA-турі майже кожна друга тенісистка – лесбіянка. Можеш уявити – половина! Так що свою дочку я точно в теніс не віддам".

Виконавчий директор WTA Стейсі Алластер у відповідь на ці слова заявила наступне: "Сумно усвідомлювати, що сьогодні є люди, які мислять забобонами і зневажливо висловлюються про жінок, грунтуючись на їх орієнтації".

А генеральний директор ATP Кріс Кермод підкреслив, що організація проводить внутрішнє розслідування, щоб визначити подальші заходи, зазначивши, що слова Стаховського є "образливими, неприйнятними і не мають ніякого місця в нашому спорті".

Читайте також: Світоліна встановила рекорд України, ставши 17-ю ракеткою світу

Українець вже встиг відповісти у своєму "Твіттері", причому двічі. Спершу посміявся: "Женофоб, жінконенависник, гомофоб... Хіба я щось пропустив? Ви, люди, зробили мій день". А сьогодні, 11 липня, вже приніс вибачення: "Перепрошую, не хотів нікого образити".

Нагадаємо, Стаховський є першою ракеткою України і 49-м номером у світовому рейтингу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі