Стадіон та вертикальний цвинтар: стали відомі деталі похорону Пеле

Поділитися
Стадіон та вертикальний цвинтар: стали відомі деталі похорону Пеле Тіло Пеле доставлять на стадіон "Сантоса" © Le Parisien
Тіло бразильської зірки доставлять на арену "Сантоса".

Стали відомі подробиці церемонії прощання з легендарним бразильським футболістом Пеле.

Як повідомила прес-служба клубу "Сантос", за який нападник виступав практично всю свою кар'єру, тіло Пеле буде доставлене зі шпиталю на клубний стадіон "Віла Белміро" 2 січня.

Труну планується встановити у центрі поля. Наступного дня тіло футболіста пронесуть вулицями міста та доставлять на вертикальний цвинтар Memorial Necropole Ecumenica, місце на якому Пеле купив багато років тому.

На території цвинтаря відбудеться закрита частина церемонії – прощатимуться з легендою лише члени сім'ї та близькі друзі.

Нагадаємо, 82-річний Пеле помер у шпиталі 29 грудня від онкології. У вересні 2021 року він переніс операцію з видалення пухлини товстої кишки. Останнім часом бразильцю не допомагала хіміотерапія.

Пеле є найкращим спортсменом XX століття за версією Міжнародного олімпійського комітету, а також найкращим футболістом минулого століття за версією ФІФА. Він є єдиним футболістом в історії, який під час ігрової кар'єри тричі ставав чемпіоном світу (1958, 1962, 1970).

Раніше повідомлялося про те, як спортивний світ відреагував на смерть легенди футболу Пеле.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі