Сноубордистка з вусами завоювала перше золото Чехії в Сочі

Поділитися
Сноубордистка з вусами завоювала перше золото Чехії в Сочі © sochi2014.com
Єва Самкова виграла складний заїзд в жіночому сноуборд-кросі. Перед стартом вона намалювала собі вуса в кольорах чеського прапора: такий жарт, зрештою, принес їй успіх.

Чеська сноубордистка Єва Самкова, намалювала собі вуса кольорами національного прапора, завоювала перше золото для своєї країни на Олімпіаді-2014 в Сочі.

Срібло дісталося канадці Домінік Мальті, бронза - у француженки Хлору Треспеш.

протягом усіх заїздів 20-річна Самкова жодного разу не давала засумніватися в своїй силі і відмінною підготовки до складній трасі, яку організатори спорудили у парку "Роза-Хутір".

Зазначимо, що Самкова ще в грудні показала, що буде претендувати на високі місця на Іграх: у грудні вона виграла Універсіаду в Трентіно, а в січні завоювала золото Екстремальних ігор в американському Аспені.

не Можна не відзначити також невдачі, які спіткали срібну призерку Турина Ліндсі Джекобеллис і олімпійську чемпіонку Ванкувера Маэлль Рікер. Американка не зуміла потрапити у великий фінал з-за прикрого падіння на останній секції траси, а Рікер і зовсім завершила свої виступи в Сочі на стадії чвертьфіналу.

ТАКОЖ: Перше золото Сочі виграв американський сноубордист, який випередив впав фаворита

Після свого золотого фінішу Самкова зізналася, що не очікувала виграти у фінальному заїзді, але при цьому налаштовувалася показати всі свої найкращі якості.

"Не могла уявити, що виграю золото - мені дуже пощастило", - сказала після гонки Самкова.

"Перед фіналом просто сказала собі: "Проїдеш цю гонку так само, як попередні, - і все буде добре". Всього лише хотіла відчувати впевненість у своїх силах - подіум і все інше не мало значення. Намалювала собі вуса, які приносять мені удачу - і сьогодні вони в кольорах національного прапора Чехії".

Україна буде представлена в паралельному слаломі - у змаганнях чоловіків виступить Йосип Пеняк, жінок - Аннамарі Чундак. !zn

Читайте також:

Лижниця з Польщі виграла олімпійську гонку на 10 км зі зламаною ногою

Американське невезіння в сноуборді продовжилося і після невдачі падіння Короля Шона Уайта

Канадці продовжують брати медалі в екстремальних дисциплінах на Олімпіаді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі