"Шахтар" обіграв "Антверпен" у Лізі чемпіонів та гарантував собі єврокубкову весну

Відео
Поділитися
© ФК Шахтер
Донеччани забили швидкий гол та втримали перевагу.

У вівторок, 28 листопада, донецький "Шахтар" приймав у Гамбурзі бельгійський "Антверпен" у п'ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

"Гірники" здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0.

У першому таймі донеччани володіли ініціативою та зуміли забити швидкий гол: на 12-й хвилині Зубков подав зі штрафного з лівого флангу, а Матвієнко у падінні головою відправив м'яч у сітку воріт.

Декілька разів у гру вступав голкіпер "Шахтаря" Різник, проте ближче до другого забитого м'яча все одно були номінальні господарі. На 39-й хвилині Невертон не зумів переграти воротаря бельгійців, а на добиванні Судаков пробив головою над поперечиною.

У другому таймі бельгійці намагалися грати активніше, але в атаці у гостей мало що виходило. При цьому "Шахтар" міг забивати ще двічі, проте обидва рази після ударів Азарова та Степаненка голкіпер "Антверпена" перевів м'яч у поперечину воріт.

Наприкінці другого пропущеного голу бельгійців врятував Вермерен, який заблокував удар Бондаренка по порожніх воротах. При цьому Різник у доданий час врятував донеччан після удару Алдервейрелда в падінні.

Після фінального свистка відбулася сутичка, внаслідок якої жовту картку отримав голкіпер "Шахтаря", а вилучення заробив Муя.

"Шахтар" – "Антверпен" – 1:0

Гол: Матвієнко, 12

"Шахтар": Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Зубков, Криськів, Судаков, Невертон (Бондаренко, 69), Сікан (Ракіцький, 90+6)

"Антверпен": Бюте, Батай, Альдервейрельд, Кулібалі, Вейндал, Вермерен, Юсуф (Іленіхена, 73), Муя, Керк (Еджуке, 46), Баліквіша, Янссен

Попередження: Гочолеішвілі, Різник – Кулібалі, Керк, Муя

Вилучення: Муя (після фінального свистка)

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Заключний матч у групі H "Шахтар" проведе 13 грудня проти "Порту" на виїзді. "Гірники" гарантували собі путівку до Ліги Європи та зберігають шанси на вихід у плей-офф ЛЧ. "Антверпен" зазнав п'ятої поразки у п'яти матчах квартету.

Ліга чемпіонів: розклад та результати всіх матчів дня 28 листопада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі