"Шахтар" вийшов у чвертьфінал Ліги Європи

Поділитися
"Шахтар" вийшов у чвертьфінал Ліги Європи "Шахтар" виграв на виїзді © twitter.com/RSCANDERLECHT
"Гірники" здобули мінімальну перемогу і вибили "Андерлехт" з боротьби за трофей.

Донецький "Шахтар" пробився у чвертьфінал Ліги Європи. Після домашньої перемоги з рахунком 3:1 "гірники" зуміли мінімально виграти на виїзді.

У першому таймі на полі було багато боротьби, багато фолів і практично не було небезпечних моментів. "Шахтар" грав дуже обережно, перш за все, намагаючись не пропустити, але і сильно не притискаючись до своїх воріт. Всього двічі в перші 45 хвилин матчу "гірники" пробили по воротах, але єдиний удар у площину воріт (від Тайсона) виявився зовсім не небезпечним, а Ісмаїлі з куди більш вигідної позиції у дальній кут не влучив.

"Андерлехт" жодного стовідсоткового моменту теж біля чужих воріт не створив, але зумів забити після подачі кутового. Правда, арбітр це взяття воріт не зарахував - Мбоджи підштовхнув Феррейру перед тим, як завдати свій удар.

У другому таймі "Шахтар" продовжив грати обережно і так і не дозволив "Андерлехту" по-справжньому потурбувати П'ятова. Гравці бельгійського клубу місцями поводили себе відверто по-хамськи, але вдесятьох у підсумку завершили матч обидві команди. Спершу за другу жовту картку був вилучений Кучер, а слідом Мбоджи, лежачи на газоні, ногами відмахнувся від Феррейри.

Здавалося, що матч завершиться нульовою нічиєю, але Едуардо, який вийшов на заміну, знадобилося всього дві хвилини, щоб забити гол. Асистував йому Дентіньо, який також з'явився на полі під кінець матчу.

"Андерлехт" (Бельгія) - "Шахтар" (Україна) - 0:1 (перший матч - 1:3)

Гол: Едуардо, 90+3

"Андерлехт": Прото, Дешахт, Мбоджи, Нахар, Нейтінк (Сілла, 78), Баджі (Тілеманс, 71), Прат, Дефур, Ачімпонг, Езекіль (Хассан, 71), Окака.

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ракицький, Кучер, Ісмаілі, Степаненко, Малишев, Коваленко (Ордець, 88), Тайсон (Дентіньо, 83), Марлос (Едуардо, 90+1), Феррейра.

Арбітр - Матеу Лаос (Іспанія)

Попередження: Нейтінк, 12, Дефур, 21, Дешахт, 46, Езекіль, 65 - Марлос, 14, Кучер, 36, Степаненко, 81

Видалення: Мбоджи, 86 - Кучер, 84

Читайте також: Захисник "Шахтаря" потрапив у символічну збірну тижня в Лізі Європи

Жеребкування чвертьфінальної стадії відбудеться 18 березня. Нагадаємо, "Шахтар" після вильоту "Динамо" з Ліги чемпіонів залишився єдиним українським клубом у єврокубках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі