"Шахтар" без проблем вийшов у чвертьфінал Кубка України

Поділитися
"Шахтар" без проблем вийшов у чвертьфінал Кубка України Полтавці знову були розгромлені "Шахтарем"
"Гірники" і в другому поєдинку 1/8 фіналу турніру не залишили шансів суперника. Втім, знову полтавчанам вдалося вразити ворота чемпіона.

"Шахтар" без проблем вийшов у чвертьфінал Кубка України, обігравши у другому поєдинку 1/8 фіналу ФК "Полтава" 4:1.

На домашнє поле в Києві на стадіоні СТК імені Баннікова донеччани зіграли фактично напіврезервним складом, але зуміли чотири рази вразити ворота опонента. Втім, представнику першої ліги в черговий раз вдалося розписатися у воротах "гірників".

Таким чином, "Шахтар" здолав ФК "Полтава" із загальним рахунком 9:2 і в дев'ятий раз поспіль пробився у чвертьфінал Кубка України.

Мірча Луческу після 5:1 у першому поєдинку вирішив дати шанс найближчого резерву, і футболісти скористалися своїм шансом. Веллінгтон Ньому, Фред, Марлос, Бернард, Гладкий, Воловик, Ордець, Коваленко і воротар Богдан Сарнавський - виконавці, частина з яких вже давно не виходила на поле у футболці "гірників", а частина потрапляє на заміну. До слова, 19-річний Сарнавський став ще одним вихованців київського футболу, який зіграв у офіційному матчі за донецький "Шахтар".

Читайте також: Капітан "Шахтаря" назвав рекордну перемогу над БАТЕ святом українського футболу

Спочатку полтавці ледь не скористалися недосвідченістю Ордеця, коли молодий захисник віддав тому пас на Сарнавського і Зеленевич ледь не влучив по порожніх воротах. Але незабаром донеччани реабілітувалися: Веллінгтон Ньому завершив двоходівку Марлос - Бернард. Ударний відрізок "оранжево-чорні" провели в середині тайму, коли двічі вразили ворота опонента - вперше за кілька матчів відзначився Гладкий. А на 38-й хвилині Бернард оформив дубль.

Здавалося, що зараз полтавська оборона затріщить по швах, але більше забити донеччанам не вдалося. А полтавці своїм шансом скористалися: екс-гравець "Динамо", чемпіон Європи серед 19-річних у складі збірної України Дмитро Коркішко скористався передачею Ігоря Хомича і помилкою Дмитра Чигринського і вразив ціль.

Шахтар - Полтава- 4:1 (4:0)

Голи: Веллінгтон Ньому, 9 (1:0). Гладкий, 20 (2:0). Бернард, 23 (3:0). Бернард, 38 (4:0). Коркішко, 51 (4:1).

"Шахтар" (Донецьк): Сарнавський, Коваленко, Чигринський, Воловик, Ордець, Фред (Фернанду, 77), Веллінгтон Ньому (Алекс, 77), Марлос (Тайсон, 77), Бернард, Дентинью, Гладкий.

"Полтава": Кучинський, В. Кравченко, Бутенін, Бондаренко, Зозуля, Лісовий, Зеленевич (Коркішко, 32), Насібулін, Боровець (Турчанов, 27, Коваленко, 48), Хомич, Соломка

Покарання: Бутенін, 49. Насібулін, 59. Алекс, 90+1 (попередження).

Судді: Головков (Луганська обл.), Литвин, Чос (обидва - Київ).

27 жовтня. Київ. НТК імені Баннікова.

Таким чином, "гірники" продовжать боротьбу на три фронти - чемпіонат, Кубок і Ліга Чемпіонів.

Додамо, що 27-30 жовтня опредилятся ще сім чвертьфіналістів.

Раніше повідомлялося, що "Шахтар" встановив рекорд у Лізі Чемпіонів, розгромивши у 3-му турі групового турніру БАТЕ 7:0 на виїзді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі