Сергій Бубка закликав протиборчі сторони до дотримання олімпійського перемир'я

Поділитися
Сергій Бубка закликав протиборчі сторони до дотримання олімпійського перемир'я © litva-tour.eu
Президент НОК України, легендарний атлет, вважає, що принципи олімпійського перемир'я повинні дотримуватися і в Україні: сторони повинні проявити розуміння, зазначив Бубка.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка вважає, що принципи олімпійського перемир'я, які були закладені ще у Стародавній Греції, і всіляко підтримуються МОК, повинні дотримуватися і в Україні, яка охоплена політичними протистояннями.

"Олімпійське перемир'я, прийняте МОК і ООН, ніхто не відміняв. Воно було і буде дотримано на період Ігор в Сочі. Олімпійський рух завжди пропагував здоровий спосіб життя, пропагувало світ. І воно завжди показувало, що люди можуть жити в світі та існувати без конфліктів", - зазначив Бубка.

"Це важливе питання для нас, і ми знаємо, що повинен бути мир і благополуччя. Тому розуміння має бути з усіх сторін", - резюмував легендарний атлет, а нині успішний функціонер.

Примітно, що у своєму питанні на прес-конференції в НОКе один з журналістів цікавився в першу чергу тим, буде чи Бубка, має давнє знайомство з президентом Віктором Януковичем, як-то радити чолі країни призупинити протиборства з мітингувальниками. Однак, як видно з цитат головного олімпійця країни, прямої відповіді так і не надійшло.

Зазначимо, що згідно з рекомендаціями Організації об'єднаних націй, олімпійське перемир'я повинно бути собдюдено протягом періоду, що починається за сім днів до відкриття і закінчується через сім днів після закриття кожних Олімпійських ігор. Тобто, починаючи з 31 січня до 2 березня. !zn

Читайте також:

Олімпійські комітети ряду країн отримали погрози у зв'язку з Олімпіадою в Сочі

Українські біатлоністи на мажорній ноті стартував в олімпійському сезоні

МОК зобов'язав американську хоккеистку прибрати з шолома цитату з конституції США

Сочинські видри будуть пророкувати результати Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі