Середняки європейського футболу знайшли ефективну схему гри проти грандів

Поділитися
Середняки європейського футболу знайшли ефективну схему гри проти грандів Збірна Словаччини обіграла Іспанію, ставши автором однією з сенсацій Євро-2016 © facebook.com/sfzofficial
Три туру відбірного турніру Євро-2016 показали, що навіть проти здавалося непереможних суперників можна грати і добиватися потрібного результату.

Європейські середняки знайшли ефективну схему гри проти грандів у кваліфікації Євро-2016, завдяки чому добилися кількох важливих перемог у відповідальних змаганнях.

Три туру відбірного турніру показали, що непереможних збірних на теренах Європи вже не залишилося: зазнали поразки Німеччина, Іспанія, Нідерланди. Німці і іспанці взагалі перервали безпрограшні серії, які тривали з відбору на Євро-2008. На лідируючі позиції в групах вийшли Ісландія, Північна Ірландія, Польща, Ірландія, Словаччина і Чехія, - команди, які або ніколи не виступали у фінальних турнірах ЧЄ або ЧС, або давно туди не пробивалися.

Як зазначає авторитетне російське видання "Спорт-Экспрес", основна причина такої тенденції - недавній чемпіонат світу в Бразилії.

"Найкращі збірні Старого Світу, добившись за океаном великих успіхів, добряче наїлися футболом і поки ще не здобули свіжість, колишній запал і нову мотивацію. Інші, ошелешені фіаско, перебувають у тотальному пошуку - самих себе, ігри, шляхів виправлення. Ті ж, хто в Бразилії не був, у всі очі слухали того, що відбувалося там і, як з'ясовується, відмінно засвоїли головні уроки, взявши на озброєння найбільш підходящий їх здібностям зразок", - пише "СЭ".

На думку автора матеріалу, перемоги словаків над Іспанією, або успіх поляків у поєдинку з Німеччиною, а також ще кілька несподіваних результатів, були здобуті наче під копірку.

"Самовіддана оборона удев'ятьох-вдесятьох і продумані, разлинованные контратаки. Жодних претензій на гру зустрічними курсами, на змагання в класі і майстерності; ніхто не думав про себе більше, ніж є насправді. Практичність, зосередженість, строгість, дисципліна і дбайливе ставлення до епізодами - ось базові інгредієнти в рецепті успіху", - йдеться в статті.

Автор вважає, що завдяки новому формату чемпіонату Європи, в якому вперше в історії візьме участь 24 збірних, команди-середняки повірили в те, що нарешті вони зможуть стати частиною футбольного свята і втілили свою віру в нову мотивацію. І вона породила нову ефективну зброю проти європейських грандів. В якості порівняння видання наводить гру збірної Коста-Ріки на чемпіонаті світу, яка обіграла Італію, Уругвай, а також відібрала очки в Англії.

"Можна сказати, що однією з протиборчих сторін всякий раз була переодеваемая в різні майки Коста-Ріка з тактичної композицією "9+1". Її прообраз виразно помітний у грі команд, несхожих по статі і суті. Її аналогами не гребують бути Польща зі Словаччиною, які мають гравцями світового класу, і Північна Ірландія зовсім без них; щільно збита Ісландія і тонка, спритна Чехія. Очевидно, що такий новий курс міжнародного футболу", - пише видання.

Нагадаємо, що на чемпіонат Європи пробивається 18 команд, що зайняли в своїх групах 1-2 місця. Найкраща збірна з фінішували третіми, також отримує путівку на Євро-2016. Решта вісім колективів з цієї групи зіграють плей-офф.

Додамо, що збірна України завдяки перемозі над Македонією 1:0 йде на третьому місці в секстеті, пропустивши вперед Іспанію і Словаччину. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі