Сенсація в Донецьку: "Металург" зіграв внічию з "Шахтарем"

Відео
Поділитися
Сенсація в Донецьку: "Металург" зіграв внічию з "Шахтарем" "Металург" не втримав перемогу над "Шахтарем"
Несподівано, але при цьому вельми оптимістично завершилося донецьке дербі для "гірників": пропустивши два голи від "молодшого брата", вони пішли від поразки, але при цьому втратили два очки.

Донецький "Металург" не втримав перемогу над "Шахтарем" у донецькому дербі, створивши одну з головних сенсацій останніх турів. 2:2 і підопічні Мірчі Луческу в черговий раз оступилися в нинішньому чемпіонаті Прем'єр-ліги.

Від поразки "гірників" врятував влучний удар нападника Едуарду, що вийшов на заміну - хорватський бразилець забив на 82-й хвилині.

Таким чином, "Шахтар" залишився на 4-му місці турнірної таблиці чемпіонату: однак після матчу "Ворскла" - "Динамо" перевага "гірників" над цими командами може скоротитися.

Матч проходив у напруженій боротьбі і практично ні хвилини нечисленні вболівальники, які прийшли на стадіон "Металург" в похмуру погоду, не нудьгували на трибунах. Як не дивно, але активніше поєдинок розпочали господарі. Відбивши декілька атак "Шахтаря", підопічні Сергія Ташуєва пішли вперед. Причому виглядали в організації атак не менш впевнено, ніж "гірники".

Втім, гостям час від часу все-таки вдавалися контрнаступи, але в захисті "Металург" діяв надійно. Особливо постарався ірландський центрбек Даррен О'Ді - одного разу він дістав м'яч у дев'ятку, виручивши свою команду після удару головою Фернандо.

На 24-й хвилині господарі все-таки домоглися свого: серія помилок захисників "Шахтаря", а також завзятість футболістів у синій формі призвели до взяття воріт Андрія П'ятова - м'яч у сітку в боротьбі з Джордже Лазічем зрізав Ярослав Ракицький. "Біло-сині" могли подвоїти рахунок по гарячих слідах: Сергій Болбат втратив кілька хороших шансів. Треба зазначити, що в ці хвилини захисна лінія "гірників" діяла геть погано.

Здавалося, що переломний момент має настати після перерви, але замість збільшення тиску на ворота суперника "Шахтар" пропустив - Мораєс вийшов один на один з П'ятовим, залишивши нізчим Ракицького і перекинув голкіпера - 2:0. Втім, підопічним Мірчі Луческу вдалося відразу ж "розмочити" рахунок.

Гості, натхненні успіхом, пішли вперед, і біля воріт чудово діяв Олександра Бандурко стало зовсім гаряче. Треба зазначити, що "Металург" не забув про атаку і кілька разів небезпечно йшов вперед. Але на 82-й хвилині технічна і швидка атакуюча лінія "гірників" зломила-таки опір опонента - Едуарду залишив нізчим Барановського та Насонова.

"Оранжево-чорні" продовжували йти вперед, але удача була на боці "Металурга". А найбільш реальний шанс змінити рахунок в доданий час втратив не "Шахтар", а господарі - бразилець Даніель, скористався відмінним пасом з лівого флангу Трояновського і, накрутивши Шевчука, вийшов на ударну позицію. Проте вже занадто перестарався нападник - його удар пройшов поруч зі штангою.

"Металург" Д - "Шахтар" - 2:2 (1:0)

Голи: Лазіч, 24, Мораєс, 52 - Тейшейра, 54, Едуардо, 82

Металург Д: Бандура, Зотов, О'Ді (Барановський, 49), Чечер, Насонов, Прийма, Алешандре, Лазіч (Даніель, 89) , Нельсон, Болбат (Трояновський, 70), Мораес

Шахтар: П'ятов, Срна, Ракицький, Кривцов, Шевчук, Гюбшман, Фернандо (Ілсіньо, 46), Тайсон (Бернард, 64), Коста, Тейшейра, Феррейра (Едуарду, 46).

Попередження: Чечер, Нельсон, Мораєс, Алешандре, Даніель - Коста, Ілсінью

Суддя: Сергій Бойко (Київ).

28 вересня. Донецьк. Стадіон "Металург". 3500 глядачів.

В суботу 28 вересня відбувся ще один матч - "Зоря" обіграла Луганську "Волинь" 2:0. Третій матч першого ігрового дня 11-го туру пройде в Дніпропетровську - "Дніпро" зіграє з "Чорноморцем". !zn

Читайте також:

Збірна України проведе матч з Польщею без глядачів

Два дербі в 1/8 фіналу Кубка: "Чорноморець" зіграє з "Дніпром", "Карпати" з "Металістом"

Кубок України: "Арсенал" вийшов в 1/8 фіналу, "Зоря" несподівано програла команді першої ліги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі