Російські та білоруські тенісисти підписали декларації Вімблдону про непідтримку війни в Україні

Поділитися
Російські та білоруські тенісисти підписали декларації Вімблдону про непідтримку війни в Україні Спортсмени з цих країн виступатимуть під нейтральним прапором © wimbledon.com
Спортсмени виступатимуть у Лондоні.

Деякі з російських та білоруських тенісистів підписали персональні декларації про непідтримку війни, які дозволять їм виступити на Вімблдоні у нейтральному статусі, повідомляє Reuters.

"Гравці можуть підписати декларації до кінця терміну подання заявок. Не ділитимуся подробицями, хто саме, але низка гравців уже підписала декларації. Вони повністю усвідомлюють, під чим підписуються", - прокоментувала рішення генеральний директор Всеанглійського тенісного клубу Саллі Болтон.

Відповідно до вказівок уряду Великої Британії спортсмени повинні підтвердити, що братимуть участь у Чемпіонаті в "нейтральному" статусі, не виражатимуть свою підтримку вторгнення Росії в Україну, а також не будуть отримуватиме жодного фінансування від Росії та Білорусі, включаючи спонсорство під час участі у Чемпіонаті.

Нагадаємо, 28 березня МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт.

Вімблдон – один із чотирьох турнірів Великого шолома і традиційно проходить влітку на трав'яному покритті в Лондоні.

Раніше повідомлялося про те, що організатори Вімблдону-2023 пожертвують гроші Україні та покриють усі витрати українських тенісистів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі