Помер легендарний португальський футболіст Ейсебіо

Відео
Поділитися
Помер легендарний португальський футболіст Ейсебіо © michalpol.blox.pl
Один з найкращих футболістів 20-го століття помер у віці 71 року від зупинки серця.

Колишній нападник збірної Португалії та "Бенфіки" Ейсебіо помер у віці 71 року, повідомляє A Bola. Португалець, у якого були проблеми з серцем помер в ніч на неділю.

Ейсебіо да Сільва Феррейра, який народився у 1942-му в одній з останніх колоній Португалії Мозамбіку, справедливо вважається одним з кращих футболістів в історії.

У 1966 році Ейсебіо, який отримав прізвисько "Чорна пантера", став кращим бомбардиром чемпіонату світу в Англії і допоміг збірній Португалії зайняти третє місце. З "Бенфікою" він перемагав у Кубку європейських чемпіонів-1961/62, 11 разів ставав чемпіоном Португалії, 5 разів - володарем національного Кубка. У складі "Бенфіки" легендарний футболіст зіграв 715 матчів і забив 727 м'ячів, у збірній Португалії - 64 ігри і 41 гол.

Кращий футболіст Португалії за період 1954-2003 років, кращий футболіст Європи 1965 року, дворазовий кращий футболіст Португалії, кращий бомбардир чемпіонату світу 1966 року, семиразовий кращий бомбардир чемпіонату Португалії, триразовий кращий бомбардир Кубка європейських Чемпіонів, дворазовий володар "Золотої бутси".

Дев'яте місце у списку найкращих футболістів XX століття, шосте місце у списку найкращих футболістів Європи XX століття, десяте місце в списку найбільших футболиство XX століття за версією World Soccer. Ейсебіо як і раніше займає друге місце в списку кращих бомбардирів чемпіонату Португалії за всі часи. !zn

Читайте також:

Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром 2013 року

Бразильський воротар перевершив досягнення Пеле

Жеребкування ЧС-2014: Італія для Англії і Гондурас для Франції

Нога Бога

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі