Футболісти визнали Ярмоленка найкращим у 2014 році

Поділитися
Футболісти визнали Ярмоленка найкращим у 2014 році Андрій Ярмоленко в 2014 році перевершив всіх українських футболістів © Clive Barda / Royal Opera House
Футболіста київського "Динамо" визнали кращим у 2014 році: спочатку це зробили журналісти та вболівальники, а потім - представники команд української Прем'єр-ліги.

Андрій Ярмоленко став переможцем двох опитувань авторитетних українських спортивних видань у номінаціях кращий футболіст року: динамівець спочатку не залишив шансів у референдумі "Українського футболу", а потім переміг і конкурсі "Команди", в якому беруть участь його колеги і тренери.

В опитуванні "Команди" Ярмоленко суттєво випередив Євгена Коноплянку з "Дніпра", набравши в 3,5 рази більше балів конкурента - 480 проти 129. Таким чином, динамівець взяв своєрідний реванш за поразку від Коноплянки в 2013 році.

Третє місце зайняв півзахисник "Металіста" Клейтон Шав'єр, на рахунку якого 86 очок. Додамо, що в опитуванні взяло участь 195 футболістів і 13 тренерів: за перше місце нараховується три очки, за друге - два, за третє - одне.

Також слід врахувати, що склався неприємної традиції конкурс проігнорували у донецькому "Шахтарі". Втім, це не завадило голосували відправити у топ-10 відразу чотирьох "гірників", що є найбільшим представництвом серед клубів.

Топ-10 футболисов чемпіонату України в 2014 році:

1. Андрій Ярмоленко ("Динамо") - 480 балів

2. Євген Коноплянка ("Дніпро") - 129

3. Клейтон Шав'єр ("Металіст") - 86

4. Луїс Адріану ("Шахтар") - 70

5. Руслан Ротань ("Дніпро") - 53

6. Алекс Тейшейра ("Шахтар") - 36

7. Джермейн Ленс ("Динамо") - 33

8. Андрій П'ятов ("Шахтар") - 31

9. Даріо Срна ("Шахтар") - 29

10. Сергій Сидорчук ("Динамо") - 28.

Клубний залік (топ-5):

1. "Динамо" - 580 балів

2. "Шахтар" - 213

3. "Дніпро" - 202

4. "Металіст" - 95

5. "Волинь" - 37

Символічна збірна: Пятов, Хачеріді, Срна, Шевчук, Степаненко, Шав'єр, Ротань, Тейшейра, Коноплянка, Ярмоленко, Луїс Адріану.

Читайте також: Експерт розповів, у чому Ярмоленко перевершує Коноплянку

Напередодні головний тренер киян Сергій Ребров назвав Ярмоленко лідером Динамо за всіма показниками. За результатами матчів 2014 року футболіст став кращим бомбардиром і распасовщиком київської команди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі