Олімпійський чемпіон Петренко втратив посаду віце-президента федерації після катання в Сочі

Поділитися
Олімпійський чемпіон Петренко втратив посаду віце-президента федерації після катання в Сочі © championat.com
Фігурист виступив на льодовому шоу у Сочі після повномасштабного вторгнення Росії до України.

Віце-президента Української федерації фігурного катання Віктора Петренка позбавили президентської стипендії та права викладати після його виступу у Сочі в липні 2022 року. Відповідний указ №567/2022 підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з повідомленням прес-служби президента, Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання засудили вчинок Петренка, який після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в липні 2022 року взяв участь у льодовому шоу "Червона квіточка" в Сочі.

"Віктор Петренко припинив участь у навчально-тренувальному процесі, підготовці спортсменів для національних збірних команд з олімпійських видів спорту та діяльності з розвитку громадського фізкультурно-спортивного руху", - зазначається у повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що Петренко виступив на льодовому шоу, яке відбулося у російському Сочі. Він став учасником шоу Тетяни Навки, яка є дружиною речника президента РФ Владіміра Путіна Дмитра Пєскова.

Віктор Петренко став першим українцем, включеним до Зали слави фігурного катання. Протягом спортивної кар'єри Петренко вигравав "золото" та "бронзу" Олімпійських ігор, а також ставав чемпіоном Європи та світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі