Олександр Годинюк стане восьмим за останні 7 років тренером хокейної збірної України

Поділитися
Олександр Годинюк стане восьмим за останні 7 років тренером хокейної збірної України © superhighway.ru
Молодий, але вже досить досвідчений фахівець Олександр Годинюк вийшов на новий рівень своєї тренерської кар'єри, отримавши призначення у національній збірній. За нього говорить північноамериканський стиль у тренувальному процесі, а також хороші знання найближчого резерву.

Колишній тренер юніорської та молодіжної збірних України, київського "Сокола" донецької "Молодої Гвардії" Олександр Годинюк прийняв національну команду після того, як її залишив Андрій Назаров.

Кандидатура колишнього Годинюка була затверджена на засіданні Федерації хокею України 5 серпня. Виконком ФХУ одностайно проголосував за призначення фахівця, який останній сезон вже працював у тренерському штабі "синьо-жовтих" як асистент Назарова.

Додамо, що Андрій Назаров після свого від'їзду з Донецька, де він очолював "Донбас", і підписання контракту з казахстанським "Барисом" звернувся до ФХУ з проханням розірвати угоду.

Таким чином, Годинюк став вже дев'ятим фахівцем, якому довіряли керувати збірною України за більш ніж 20-річну історію. А з моменту вильоту збірної України з топ-дивізіону світового хокею в 2007 році відбулася вже восьма зміна на посаді головного тренера "синьо-жовтих". По суті, жодному з фахівців відтоді не вдавалося закріпитися на своєму місці більше, ніж на один сезон. Головна причина - невиконання завдання щодо повернення українців в еліту чемпіонату світу.

До речі, саме це завдання поставлено перед Годинюком на наступний сезон. Нагадаємо, що на світовому форумі у дивізіоні 1А, який проходив у квітні у Кореї, українці фінішували на 4-му місці, тоді як підвищитися у класі можуть лише команди, які посіли перше і друге місця.

Нагадаємо, що йти до мети українці будуть разом зі збірними Італії, Казахстану, Угорщини, Японії та Польщі. Чемпіонат світу у дивізіоні 1А відбудеться у квітні 2015 року. Швидше за все турнір буде перенесено з Донецька в інше місце. В ІІХФ розглядають два варіанти - Київ і польський Краків, який спочатку претендував на ЧС, але програв боротьбу Донецьку. !zn

Читайте також:

Нападник збірної України працевлаштувався в Росії

"Донбас" відмовився грати в чемпіонаті України - хокеїстів відпустять в інші команди

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі