"Шахтар" у благодійному матчі дав забити гол 12-річному підлітку, який пережив бомбардування Маріуполя

Відео
Поділитися
Діма народився у Харцизьку © скриншот видео Youtube
Донеччани відзначилися сильним вчинком.

Під час благодійного матчу між "Шахтарем" та "Лехією" у складі донецької команди на поле вийшов 12-річний Дмитро Кеда.

Діма цілий день провів із командою та з'явився на заміну в самому кінці матчу за рахунку 2:2.

Футболісти обох команд розступилися перед Дімою, а той забіг у штрафний майданчик і послав м'яч у сітку порожніх воріт польського клубу.

Діма народився у Харцизьку Донецької області та перші 9 років прожив там. З 2014 року місто окуповане сепаратистами та росіянами, а родина втратила роботу та у 2018 році переїхала до Маріуполя.

Дмитро з батьками вболівають за "Шахтар", перебували у фан-клубі та відвідували матчі на "Донбас Арені", коли він був зовсім маленьким. Хлопець часто грав у дворі, а з друзями та батьками відвідував матчі місцевого ФК "Маріуполь".

24 лютого 2022 року вся родина Дмитра знаходилася в Маріуполі. Вони жили у Східному районі міста, а коли почалися сильні бомбардування, переїхали до Приморського району до друзів. Проте там теж за кілька днів снаряди прилетіли у дах будинку, у двір. У місті пропали газ, світло, опалення, не було води.

Сім'я, покинувши всі речі, вирішила сховатись у підвалі Маріупольського драмтеатру і там перечекати бомбардування. З 6 по 15 березня сім'я ховалася там, а напередодні бомбардування драмтеатру, 16 березня, їй вдалося виїхати з міста та дістатися Польщі, де сім'ї допомогли знайти житло та все необхідне.

Відео епізоду з 2:13:34.

Нагадаємо, що "Шахтар" отримав спеціальний дозвіл від Міністерства спорту на те, щоб гравці клубу могли покинути Україну під час воєнного стану та зіграти благодійні спаринги.

Усі кошти від Shakhtar Global Tour for Peace підуть на гуманітарну допомогу жителям України.

Раніше повідомлялося про те, що гравці "Шахтаря" вийшли на матч у футболках із назвами українських міст-героїв замість прізвищ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі