Назаров підписав у "Донбас" охоронця для зірок

Поділитися
Назаров підписав у "Донбас" охоронця для зірок Олександр Торяник - нова надія Назарова © iSport.ua
Донецький клуб підписав контракт з нападником збірної України - на думку головного тренера, габаритний хокеїст має забезпечити спокійне життя лідерам команди.

Донецький "Донбас" підписав контракт із нападаючим збірної України 23-річним Олександром Торяником, який в минулому сезоні виступав за київський "Беркут", а у вересні намагався закріпитися у системі нижегородського "Торпедо".

Саме у Нижньому Новгороді, а точніше у фарм-клубі "автозаводців" ХК "Саров" Торяник зумів вдало увійти у професійний хокей після декількох років виступів у нижчих російських лігах за команди з Бєлгорода. Вихованець харківської "Дружби-78" Торяник на початку "нульових" відправився осягати хокейні ази до сусіднього і більш розвиненого в плані хокею міста в Росії. Невдовзі талановитий і габаритний хокеїст (зріст Торяника - 195 см, вага - 100 кг) отримав виклик у збірну України на чемпіонат світу-2012.

Наразі Торяник вважається стабільним гравцем основи національної збірної.

Головний тренер "Донбасу", Андрій Назаров вважає, що придбання Торяника - важливий хід для національної збірної. Також, на думку наставника "Донбасу", у минулому тафгая у Національній хокейній лізі, Торяник повинен проявити у команді бійцівські якості, порівнявши українця з російським нападником-гігантом Євгеном Артюхіним.

"Наш клуб зробив цікаве придбання. Торяник може стати у нашому чемпіонаті другим Євгеном Артюхіним. Завдання новачка - пробиватися до складу і відвойовувати на льоду простір для лідерів "Донбасу".

"Проглядається і його бійцівський потенціал, в Олександра дуже непоганий удар. З таким гравцем у складі ми через не зовсім логічні травми не втратили б ні "Капітана Україна" Руслана Федотенка, ні нову російську зірку Дмитра Кагарлицького, ні інших наших майстрів", - заявив Назаров в інтерв'ю газеті "Спорт-Експрес", нагадавши про травми Федотенка та Кагарлицького, отримані у зіткненнях з суперниками.

Втім, на думку низки фахівців козирі Торяника - не у силовій грі, в добре поставленому катанні і кидку, а з бійцівськими якостями у нього поки що не склалося. Принаймні, поки що майже двометровий форвард їх не демонстрував.

Торяник став вже сьомим хокеїстом збірної України торішнього зразка, який буде виступати у складі "Донбасу" в нинішньому сезоні.

Нагадаємо, найближчий матч "Донбас" проведе 6 жовтня - в Єкатеринбурзі донеччани зіграють з "Автомобілістом". !zn

Читайте також:

В чемпіонаті України з хокею заплановано участь семи команд

У збірній України з хокею з'явиться перший натуралізований росіянин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі