"Нас це не здивувало": в українській асоціації спортивної боротьби відреагували на допуск росіян на ЧС

Поділитися
© Фото з відкритих джерел
Окупанти були допущені на турнір у Сербії.

Тренер з вільної боротьби та член виконкому Асоціації спортивної боротьби України Андрій Блажейко прокоментував скандал із допуском російських спортсменів на чемпіонат світу.

"Були направлені відповідні листи з фото та відеофіксацією цих спортсменів. Якщо чесно, нас не здивувала ситуація у міжнародній федерації. Вона конкретно проросійська, два члени виконкому – росіяни. Ми просили надати нам результати перевірки, на що відповіли, що це поширення персональних даних, вони не можуть їх надати.

Завтра українська команда вже буде в Сербії, бачитимемо за фактом, що відбуватиметься. Але це було передбачувано. Вони сказали, що вони вже не є членами будь-яких військових організацій, вони не беруть участі ніде – "повністю нейтральні" зараз. Такою була ситуація", - наводить слова Блажейка Tribuna.com.

Нагадаємо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з РФ та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні.

Учора, 13 вересня, стало відомо про те, що російські борці Абдулрашід Садулаєв, Заур Угуєв та Заурбек Сідаков були допущені до участі у чемпіонаті світу.

Усі троє були учасниками мітингу на стадіоні "Лужники" у Москві 18 березня 2022 року, на якому окупанти відзначали річницю анексії Криму, а президент РФ Володимир Путін виступив на заході, виправдовуючи російське повномасштабне вторгнення в Україну.

Чемпіонат світу проходитиме з 16 по 24 вересня. Він буде ліцензійним відбором до Олімпіади-2024.

Раніше повідомлялося про те, що Україна завершила чемпіонат Європи з боротьби у топ-4 медального заліку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі