На Олімпіаді-2024 у Парижі не може бути прапора Росії – Макрон

Поділитися
На Олімпіаді-2024 у Парижі не може бути прапора Росії – Макрон Емманюель Макрон © leparisien.fr
Президент Франції зазначив, що питання участі нейтральних спортсменів повністю залежить від МОК.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що символіці Росії не місце на паризькій Олімпіаді-2024, але при цьому не заперечував, що нейтральним спортсменам з РФ дозволять виступити на Іграх.

"Я сподіваюся, що це рішення (щодо участі росіян – прим.) буде засноване на цінностях олімпійського світу. Не країна-господарка Ігор повинна вирішувати, що робити Міжнародному олімпійському комітету. Я повністю довіряю президенту МОК Томасу Баху.

Очевидно, що на Іграх у Парижі не може бути російського прапора. Думаю, що у цьому питанні є консенсус. Немає місця Росії як країні в той час, коли вона вчиняла військові злочини, коли вона депортувала дітей.

Справжнє питання, яке доведеться вирішити олімпійському світу, полягає в тому, яке місце надати російським спортсменам, які йшли до Олімпіади все життя і також можуть стати жертвами цього режиму", – цитує Макрона Le Monde.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет раніше цього року дозволив повертати у світовий спорт атлетів з РФ та Білорусі у нейтральному статусі в індивідуальних змаганнях. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі, а щодо Олімпіади-2024 рішення офіційно поки не прийнято.

Раніше країни Північної Європи закликали МОК не допускати росіян та білорусів на Олімпіаду-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі