МОК прагне повернути росіян до міжнародного спорту "заради об'єднання світу на Олімпіаді в Парижі" – Бах

Поділитися
МОК прагне повернути росіян до міжнародного спорту © МОК
Президент МОК стверджує, що в такий спосіб реалізує місію олімпійського руху.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив про те, що його організація робить все, щоб спортсмени з Росії та Білорусі вже зараз поверталися до світового спорту.

При цьому функціонер натякнув, що цей процес може завершитись виступом представників країни-агресорки та її партнера на Олімпіаді-2024 у Парижі:

"Зараз ми вживаємо всіх зусиль для виконання місії, пропозиції олімпійського руху повернути спортсменів із російськими чи білоруськими паспортами на міжнародні змагання.

Ми дуже тісно співпрацюємо та обмінюємося думками з міжнародними федераціями, які нині відповідають за проведення змагань. Дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана за умов, які були встановлені, щоб спортсмени з цих двох країн виступали у нейтральному статусі. Тоді ми справді зможемо об'єднати весь світ на Олімпіаді-2024 у Парижі", – цитує Баха китайський портал Shine.

Також президент МОК вкотре відповів тим, хто не підтримує повернення РФ та Білорусі на тлі загарбницької війни в Україні:

"Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішити, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто ні. Ми маємо бути дуже твердими в тому, що ці рішення мають приймати відповідальні спортивні організації.

Уряди можуть висловлювати свою позицію. Але будь-який бойкот покарає лише їхніх власних спортсменів та позбавить людей можливості пишатися виступами своїх спортсменів на Олімпіаді".

Нагадаємо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з РФ та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні. При цьому в командних видах спорту заборона ще діє, а рішення щодо участі на Олімпіаді-2024 офіційно поки не прийнято.

Раніше повідомлялося про те, що Міжнародна федерація гольфу допустила росіян та білорусів до змагань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі