МОК каже, що винен уряд Росії, а не спортсмени – Гутцайт

Поділитися
МОК каже, що винен уряд Росії, а не спортсмени – Гутцайт Вадим Гутцайт © Украина 30
Президент НОК зазначив, що твердження МОК розходяться з реальністю.

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт висловився щодо планів Міжнародного олімпійського комітету (МОК) у березні розглянути питання допуску росіян та білорусів на Олімпіаду-2024.

"Ми продовжуємо свою роботу. Я, як президент НОК, звертаюся до МОК. І через кілька днів буде онлайн зустріч МОК, я теж виступатиму, що поки триває повномасштабна війна, не місце росіянам і білорусам взагалі на міжнародних аренах. Але, на жаль, МОК спирається на те, що кілька днів тому ООН прийняла рішення, що спортсмени невинні, що під час Олімпійських ігор має бути олімпійське перемир'я, тому йдуть розмови про все це.

Які шанси у росіян поїхати на Олімпіаду? Важко відповісти, тому що я дивлюся, що робить МОК. Він каже, що винний російський уряд, керівництво країни, а спортсмени не винні, на жаль. Але ми бачимо, що все навпаки. Усі російські спортсмени підтримують повномасштабну війну. Вони беруть участь у всіх заходах щодо підтримки війни в Україні, вони донатять своїм воїнам та допомагають у цьому. Нині війна, вони підтримують це. Вони вдягають форму літерами Z – це теж підтримка цієї війни", – сказав Гутцайт в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Нагадаємо, спортсмени з РФ наразі виступають на міжнародних турнірах у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

Раніше повідомлялося про те, що російських спортсменів зобов'язали платити гроші за перевірку для допуску до міжнародних змагань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі