Мінспорту підготувало покарання для федерацій, спортсмени яких відмовляться від бойкоту турнірів із росіянами

Поділитися
Мінспорту підготувало покарання для федерацій, спортсмени яких відмовляться від бойкоту турнірів із росіянами Спортивні федерації можуть зіткнутися із санкціями від Міністерства молоді та спорту © НОК України
Федерація може бути позбавлена статусу національної.

Міністерство молоді та спорту України може позбавляти федерації статусу національних, якщо їхні спортсмени змагатимуться на турнірах за участю росіян та білорусів.

Про це повідомив офіційний портал міністерства.

Наразі розроблено проєкт постанови, який передбачає можливість позбавляти всеукраїнські спортивні федерації статусу національних, якщо їхні спортсмени виступатимуть на міжнародних турнірах, куди допущено представників РФ та Білорусі.

Також опрацьовується питання підтримки тих федерацій, які можуть постраждати через відмову від міжнародних змагань. Зазначається, що міністерство разом із СБУ працює над санкціями для федерацій та їхніх представників за дії, які "створюють реальну чи потенційну загрозу інтересам суспільства та держави".

Нагадаємо, наприкінці березня Кабінет міністрів ухвалив протокольне рішення щодо участі українських спортсменів у відборі на Олімпіаду-2024 лише у тих турнірах, де не буде росіян.

Раніше у МОК відреагували на бажання України заборонити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі