Федерація фехтування України оскаржила у CAS повернення росіян та білорусів у міжнародний спорт

Поділитися
Федерація фехтування України оскаржила у CAS повернення росіян та білорусів у міжнародний спорт ФФУ хоче оскаржити рішення FIE © НФФУ
Україна закликала скасувати рішення Міжнародної федерації фехтування.

Федерація фехтування України звернулася до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні з позовом про скасування рішення Позачергового Конгресу Міжнародної федерації фехтування (FIE) про допуск росіян та білорусів до міжнародних змагань.

Про це повідомила пресслужба ФФУ.

"Як відомо, у зв'язку з початком повномасштабної агресії Росії проти України Виконавчий комітет FIE 2 березня 2022 року заборонив участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях з фехтування. 8 березня 2023 року Федерація фехтування України отримала інформацію про намір FIE винести на голосування про поновлення дозволу на їхню участь у змаганнях.

Федерація фехтування України вимагала виключення цього питання з порядку денного та звернулася до Етичного Комітету FIE з дисциплінарною скаргою на підставі порушення ними низки правил Етичного Кодексу як складової Статутів FIE.

Проте вже 10 березня 2023 року в онлайн-форматі відбувся позачерговий Конгрес Міжнародної федерації фехтування, який ухвалив рішення щодо повернення до змагань під егідою FIE російських та білоруських спортсменів, а також посадових осіб цих країн.

Скликання Позачергового Конгресу FIE та голосування були проведені з низкою процедурних порушень Статуту FIE. У зв'язку з цим Федерація фехтування України звернулася до Спортивного арбітражного суду із заявою про відміну рішень, прийнятих на Позачерговому Конгресі FIE".

Нагадаємо, 10 березня Міжнародна федерація фехтування (FIE) прийняла рішення дозволити спортсменам із Росії та Білорусі знову виступати на турнірах під егідою організації.

Очікується, що зняття заборони FIE набуде чинності у квітні, після чого росіяни та білоруси зможуть поїхати на чемпіонати світу та Європи влітку та брати участь у відборі на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Раніше понад 300 фехтувальників звернулися до МОК із закликом переглянути рішення про допуск росіян.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі