Міхаель Шумахер впав у кому після падіння на гірських лижах

Поділитися
Міхаель Шумахер впав у кому після падіння на гірських лижах Міхаель Шумахер © rt.com
Шумахер перебуває у критичному стані. Через черепно-мозкову травму знадобилося нейрохірургічне операційне втручання.

Семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер, який пішов з "Формули-1" вдруге у кар'єрі в кінці сезону-2012, впав у кому у госпіталі французького міста Гренобль від наслідків важкої травми голови, отриманої під катання на лижах зі своїм 14-річним сином у французьких Альпах на курорті Мерібель.

44-річний Шумахер був одягнений у захисний шолом, однак це не врятувало його від черепно-мозкової травми: його було доставлено на вертольоті до лікарні найближчого міста Мутьє, а потім перевезено до Гренобля.

Спочатку повідомляли, що травма автогонщика є серйозною, але при цьому вона не становить загрози для життя. Однак у ніч з 29 на 30 грудня надійшло повідомлення, що спортсмен впав у кому, у зв'язку з цим у неділю ввечері йому потрібна була термінова операція. За життя легенди автоспорту бореться відомий паризький нейрохірург Жерар Сайан.

Нагадаємо, Шумахер, семиразовий чемпіон світу, дворазовий віце-чемпіон світу і тричі бронзовий призер, володар численних рекордів Формули-1, у тому числі рекордсмен за кількістю перемог, подіумів, перемог за один сезон, швидких кіл, а також і чемпіонських титулів поспіль.

Його також часто називають "Сонячним хлопчиком", "Червоним бароном" або "Шумі". У Першу світову війну "Червоним бароном" звали найкращого повітряного аса війни - барона Манфреда фон Ріхтгофена, який літав на аероплані червоного кольору. Шумахер отримав прізвисько "Червоний барон" через віддалену зовнішню схожість, червоний колір боліда Ferrari, червону спортивну форму. !zn

Читайте також:

Популярність зірки автоспорту Міхаеля Шумахера принесе йому 21 мільйон євро за 7 років

Чемпіону "Формули-1" насилу вдалося впоратися з "Ладою"

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 заради перегонів на Porsche

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі