Мессі за 400 матчів у "Барселоні" виграв майже 40 призів та встановив понад 10 рекордів

Поділитися
Мессі за 400 матчів у "Барселоні" виграв майже 40 призів та встановив понад 10 рекордів © tacopshq.com
22 січня аргентинський суперфутболіст зіграв 400-й матч у футболці "Барселони". На це у нього пішло трохи більше дев'яти років, під час яких нападник не раз змінював історію світового футболу.

22 січня аргентинський форвард "Барселони" Ліонель Мессі зіграв свій 400-й матч у складі каталонського клубу.

Лео вийшов на поле в стартовому складі матчу 1/4 фіналу Кубка Іспанії проти "Леванте", і хоч не зумів хоча б раз розписатися в воротах суперника, зате взяв участь у трьох взятиях воріт, кожен раз видаючи відмінний пас на партнера Крістіана Тельо.

Свій перший офіційний поєдинок у складі "Барси" тоді 17-річний Мессі провів 17 листопада 2004 року - майже через рік після того, як він вийшовши на поле у товариській грі проти "Порту" змусив написати пресу про себе буквально наступне: "У цього хлопця ліва нога Марадони, швидкісні якості Кройфа і пас Роналдінью".

До речі, саме від Зубастика Мессі успадкував 10-й номер на футболці, швидко ставши таким же корисним для своєї команди і улюбленим уболівальниками футболістом, як і бразилець.

За 400 ігор Лео виграв 12 нагород від УЄФА (Кубок Чемпіонів - три рази, Суперкубок УЄФА - 2, кращий футболіст Європи - 1, нападник року, гравець року в європейському клубному футболі, кращий бомбардир Ліги Чемпіонів - 3). Майже титулів від ФІФА, включаючи чотири поспіль перемоги в премії "Золотий М'яч". Мессі здобув 12 трофеїв на внутрішній арені в Іспанії - чемпіонаті, Кубку і Суперкубку країни.

ТАКОЖ: Ліонель Мессі втретє отримав "Золоту бутсу"

Аргентинець встановив більше десяти рекордів, включаючи досягнення "усіх часів і народів - на всі віки", забивши за 2012 рік 91 гол. Всього за каталонський клуб Мессі відзначився 331-му точним ударом.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні Мессі забив 8 голів в чемпіонаті іспанської прімери, відстаючи від Кріштіану Роналду з "Реала" аж на 13 голів. Пояснюється це тим, що Мессі пропустив чимало поєдинків з-за травми.

Примітно, що програвши португальцю суперечка за "Золотий М'яч", в найближчі дні Мессі виграє у Роналду одне важливе суперництво - стане найбільш високооплачуваним футболістом світу. Згідно з новим контрактом, за інформацією преси, Мессі буде отримувати близько 22 мільйонів євро, тоді як платню Роналду становить близько 20 мільйонів. Трансферна вартість супераргентинца - 250 мільйонів євро.

Відзначимо, що в грудні президент "Барселони" Сандро Росель заявив, що в клубі розглянуть можливість звести Мессі пам'ятник. !zn

Читайте також:

Мессі не потрапив у символічну збірну УЄФА за версією вболівальників

Сім'ю Мессі звинуватили у зв'язках з наркоторговцями

Ібрагімович визнаний автором найкрасивішого голу 2013 року

Ярмоленко пробився у топ-25 найкращих бомбардирів планети

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі